Eu stiam de hernie ca e legata mai mult de ridicarea greutatilor si ca operatia in unele cazuri rezolva problema si omul poate ridica greutati in continuare. In alte cazuri hernia poate sa reapara fiind necesara o noua operatie care va fi mai grea decat prima pentru ca in urma primei operatii zona respectiva sufera modificari care fac mai dificila a 2-a operatie. De asta e bine ca dupa prima operatie sa se lase timpul necesar refacerii tesuturilor, deci sa se evite eforturile intense o perioada de timp.
Dar la varicocel cum e? Am văzut pe net că nu voi mai putea ridica niciodată greutăți de exemplu 60 de kg.Dar nu știu ce legătură are că logic daca se operează acolo rămân vene care sunt normale.Nu voi mai fi cum eram înainte de operație niciodată?
Salut ți-am lăsat mesaj sa discutam ceva
Despre varicocel din ce am citit, nu spune ca ar impiedica pe cineva sa ridice greutati, dar poate crea disconfort si infertilitate.
https://medicina-interventionala.ro/......tratament/
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/varicocel-la-copii
Varicocelul reprezinta dilatatia venelor la nivelul testiculului.
Se dezvolta in timp.
E usor de depistat.
In majoritatea cazurilor nu e nevoie de tratament.
In cele mai multe cazuri, varicocelul este lipsit de simptome.
Varicocelul necesita tratament chirurgical daca este insotit de simptome.
Netratat, varicocelul poate afecta fertilitatea.
traducere de aici https://www.mayoclinic.org/......c-20378771
"Deoarece varicocelul nu cauzează de obicei simptome, deseori nu necesită tratament. Varicocelele pot fi descoperite în timpul unei evaluări a fertilității sau a unui examen fizic de rutină.
Cu toate acestea, dacă aveți durere sau umflături în scrot, descoperiți o masă pe scrot, observați că testiculele dvs. sunt de dimensiuni diferite sau dezvoltați un varicocel în tinerețe sau aveți probleme cu fertilitatea, contactați medicul. O serie de afecțiuni pot provoca o masă scrotală sau dureri testiculare, dintre care unele necesită tratament imediat.
Factori de risc
Nu pare să existe factori de risc semnificativi pentru dezvoltarea unui varicocel.
Complicații
O varicocelă poate provoca:
Contracția testiculului afectat (atrofie). Cea mai mare parte a testiculului cuprinde tubuli producători de spermă. Când este deteriorat, ca de la varicocel, testiculul se micșorează și se înmoaie. Nu este clar ce face ca testiculul să se micșoreze, dar supapele care funcționează defectuos permit sângelui să se adune în vene, ceea ce poate duce la creșterea presiunii în vene și expunerea la toxine din sânge care pot provoca leziuni testiculare.
Infertilitatea. Varicocelele pot menține temperatura locală în sau în jurul testiculului prea ridicată, afectând formarea, mișcarea (motilitatea) și funcția spermei."
Am văzut în mai multe locuri că daca ridic Greutăți va recidiva.Imi poate răspunde cineva care a avut așa ceva?
Conform paginii https://www.azuravascularcare.com/......r-surgery/
1 din 10 pacienti operati fac din nou varicocel
traducere :
"Este dezamăgitor să ne dăm seama că este posibil să apară o recidivă a varicocelului după operație. Ați suportat operația, anestezia, un timp îndelungat de recuperare, o lună fără activitate sexuală, cheltuială și ceva durere, în speranța că toate vor merita până la urmă. Și ar fi putut fi, dacă ați fi revenit acum la o calitate normală a vieții fără problemele pe care varicocelul le poate provoca, cum ar fi durerea, infertilitatea sau testosteronul scăzut. Acum, s-a întors. Și chiar nu vrei să treci prin toate astea din nou.
Adevărul este că 1 din 10 bărbați care suferă o procedură chirurgicală pentru varicocel vor avea o recurență. Această statistică rămâne aceeași indiferent de tipul de intervenție chirurgicală, indiferent dacă este vorba despre o procedură deschisă, microscopică sau laparoscopică. [I]
În plus, statisticile justificative indică faptul că până la 15% dintre bărbații supuși unei intervenții chirurgicale pentru varicocel raportează că nu ameliorează complet durerea sau că nu a dus la o ameliorare adecvată a durerii. [I]"
Dar de ce reapare de la ridicatul greutăților?
Circulatia sangelui e mai intensa in cazul ridicarii greutatilor, deci creste presiunea, venele se dilata si daca dilatarea e mare si de durata mai mare, venele nu mai pot reveni la normal si raman dilatate (marite).
Cum pot sa scadă aceste vene acasă? Adică sa nu mai fie așa dilatate.Am înțeles că sa scap de tot de ele nu se poate dar cum sa fac sa nu mai fie așa dilatate acasă.Ce sa aplic acolo?
Https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15239-varicocele
traducere:
"Fără tratament: dacă un varicocel nu vă deranjează sau nu provoacă probleme de fertilitate, este posibil să nu aveți nevoie de tratament.
Modificări de rutină: puteți alege să evitați anumite activități care declanșează disconfort. Purtarea de lenjerie de corp mai strânsă (cum ar fi spandexul) sau o jockstrap poate ușura simptomele datorate exercițiilor fizice sau perioadelor lungi de stat în picioare.
Gheață: Aplicarea pachetelor reci pe scrot vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Pentru a vă proteja pielea, nu aplicați gheață direct pe piele. Înfășurați pachete de gheață sau pachete de gel rece într-un prosop și folosiți-le timp de aproximativ 15 minute la un moment dat.
Medicație fără prescripție medicală: acetaminofenul sau ibuprofenul pot elimina orice durere de testicul care devine deranjanta. "
Deci o solutie ar fi o lenjerie de corp mai stansa cand se sta mai mult timp in picioare si cand se fac exercitii fizice mai intense.
Daci sa nu fie niste boxeri largi, sa fie ceva de genul suspensorului https://www.echipamente-medicale.ro/suspensor-anatomichelp-1409 sau orce lenjerie mai stransa care are efect de ridicare si sustinere.
Dar poate scădea în dimensiune acasă? Doamne ajuta sa nu am așa ceva, că dacă nu mai pot munci mor de foame
De scazut cred ca scade greu, dar macar sa nu se mareasca asa de repede. E posibil sa nu ai nimic. De obicei testiculul stang e mai afectat. Un urolog poate constata mai bine daca sunt probleme sau nu, daca e varicocel sau daca nu e nimic.
La tine undeva in spatele testiculelor ai așa ca o bucla? Că un șnur?
Da, e normal sa existe.
Adică este și la tine? Cam cu ce poți compara grosimea?
Sa zicem ceva mai putin ca degetul mic de la mana.
Și la tine nu e varicocel? La mine e tot la fel căzut așa in spatele testiculelor.Asa e și la tine?
Asa e si la mine si nu am varicocel. Asa e la toti.
Aici poti vedea un model 3D (tridimensional) tragand imaginea cu click stanga tinut apasat sau tragand cu degetul pe telefon poti vedea imaginea si din fata, din spate, din toate pozitiile.
https://sketchfab.com/......b0dc55db6c
La mine la un testicul este căzută umflatura(venele) până la jumătatea testiculului in spatele lui.Asa e și la tine? La tine la ambele testicule e așa?
Testiculul stang e lasat mai jos decat dreptul, sunt diferente si nu pot spune ca ce e in stanga e la fel cu ce e in dreapta.
Ba omule termina te cu întrebarea asta de o pui de 100 de ori pe zi, vrei sa îți închidă și contul asta?
Alexandru657 întreabă:
Jigokunokishi întreabă: