| Effyyyy a întrebat:

Daca mananc mezeluri mereu... ce s e intampla?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| FashionDiva a răspuns:

Unii mananca toata viata numai boscheti si nu au nimic, deci carnea este foarte buna. Incearca sa mananci si legume (macar putine).

3 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Fiecare organism reactioneaza in mod diferit la otravă. Daca mai si fumezi ar trebui sa te lasi macar de una din ele.
Pentru consumator, mezelurile ‘oferă’ anumite dezavantaje:

1) Sunt alimente înalt procesate. Absolut toţi nutriţioniştii recomandă evitarea alimentelor procesate.
2) În mediul acid din stomac nitritul de sodiu din mezeluri reacţionază cu aminoacizi şi duce la formarea de N-nitrozamine. Încălzirea la temperatură înaltă a mezelurilor duce la formarea de nitrozamine (‘clasicele ouă prăjite cu cabanos, şuncă, muschi, kaiser etc.). Se formează totodată şi compuşi aromatici policiclici cu rol cancerigen.
3) Nitrozaminele sunt cancerigene şi reprezintă probabil unul dintre motivele pentru care mezelurile sunt implicate în aparţia diverselor tipuri de cancer. Astfel, multiple studii recente au arătat că un consum relativ mic de mezeluri ( 50-100g de mezeluri pe zi, timp de 8 ani) creşte riscul de cancer gastric de cu 145%, cancer pe colon cu 50%, cancer pulmonar cu 16%, cancer pancreatic cu 68%, cancer mamar cu 64%, cancer prostatic cu 124%. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
4) Comparativ cu un consum de 1-2 porţii pe lună, 14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul de BPCO (boală pulmonară cronică obstructivă). (9)
5) Consumul de mezeluri în timpul sarcinii creşte cu 68% riscul de tumoră pe creier a copilului, în primii ani de viaţă. (10)
6) La mezeluri sunt adăugate şi alte substanţe pentru a modifica efectul nitritului de sodiu. Producătorii se chinuie acum să reducă nivelul de nitrozamine ce se formează în stomac, adăugînd acid ascorbic sau acid eritorbic diverselor tipuri de şuncă. Efectul advers al folosirii acestor substanţe pe termen lung este necunoscut.
7) Centrul pentru Ştiinţă în Inteses Public (CSPI) din SUA recomandă evitarea completă a nitritului de sodiu, condiderînd că este nesigur, riscant şi foarte prost testat.
Si aici vorbim de mezeluri fabricate in tari civilizate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te ingrasi faaaaalaughing

| NoCharachter a răspuns:

Te ingrasi.straight face Logic!

Întrebări similare