| Hotnheavy a întrebat:

Daca mananc sa zicem o ciocolata la 1 - 2 - 3 zile este posibil sa fac diabet? Stiu ca este cam prosteasca intrebarea dar vreau sa stiu. Am 14 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Pufffx a răspuns:

Nu dar e bine sa nu faci exces de dulciuri+ ca diabetu nu se face numai din cauza dulciurilor.

| Raniia a răspuns:

Cresterea consumului de dulciuri,mai ales de dulciuri concentrate-zahar, ciocolata, rahat, prajituri, poate sa fie un factor de mediu ce declanseaza diabetul.Ai grija de sanatatea ta!

| meeperscreepers a răspuns:

Dacă mănânci 3 tablete de ciocolată pe zi timp de trei săptămâni, da, vei face diabet tip 2 (sunt mai multe tipuri). Dacă mănânci o ciocolată la 1-2 zile vei face diabet în jurul vârstei de 55 de ani. Important e să ai un stil de viață sănătos.