| Lightning1997 a întrebat:

Daca merg la piscina si apa are clor,iar eu cand vin acasa sunt obosit si nu mai fac dus, poate fi periculos? Se absoarbe prin piele? Aceasta cantitate poate dauna organismului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Clorul e si el in anumite cantitati bine gestionate.
Nu cred ca depui un efort prea mare daca faci dus acolo, toate strandurile au.

| Violleta2022 a răspuns:

Toate piscinele si strandurile ar trebui sa aiba dusuri, conditie obligatorie de functionare de la sanepid!
Ca atare, INAINTE de a intra in piscina si DUPA ce iesi din piscina, trebuie sa te speli la dus!
Facand assta, nu mai este necesar sa faci dus acasa, iar clorina si alte substante care se pun in bazinul piscinei, nu iti mai afecteaza pielea, ochii si parul.

| Lightning1997 explică (pentru Violleta2022):

Da,sigur ca are dusuri...

| anonimg a răspuns:

1. Proprietarii piscinei trebuie să aibă dusuri obligatoriu. Dacă nu au vor fi amendati.

2. Clorul nu îndepărtează toate bacteriile din apă.

3. Clorul nu îndepărtează sarea din apă. Nu te simti lipicios după ce te usuci?

Cantitatea de clor si de alte lucruri rămase pe tine nu va dăuna dacă se întâmplă de câteva ori. Dar va dăuna dacă va deveni obicei.

| Lightning1997 explică (pentru anonimg):

Da,normal,au dusuri, eu intrebam in caz ca se intampla sa nu fac la plecare...la venire fac mereu, dar cateodata ma grabesc cand plec...ok mersi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu dauneaza organismului insa ai grija totusi. Nu e bine nici sa stai mult timp cu clorul ala pe tine

| alex495 a răspuns:

Nu. Clorul e chiar bun ca omoara toate microorganismele de pe suprafata corpului tau. Eu sincer prefer sa fac ca dupa am pielea uscata de la clor. Btw sa nu sari prea des in piscina ca atunci o sa apara dureri de cap de la clor si la ochi, pe unii ii ustura, pe mine ma dor

| cevdet a răspuns:

Tu nu stii ca toata apa din sistemul de distributie urban are clor? Ca dezinfectant.
"Este intens folosit în industrie și este principalul dezinfectant al apei potabile

Fiind un puternic oxidant este folosit ca dezinfectant în procesul de purificare al apei potabile.

Mai este utilizat la dezinfectarea apei în bazinele de înot, ca dezinfectant general și ca decolorant. Clorul este prezent în aproape toate produsele pe care le folosim: farmaceutice, plastice, agrochimice, solvenți, textile, vopsele, etc."
http://www.enqan.ro/filtre-apa/clor.html

| Lightning1997 explică (pentru cevdet):

Da,dar eu ma refeream la altceva...stiu ca are si apa de la robinet clor...