anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca n-ai diabet si consumi coca cola zero poate duce la probleme de sănătate, adica sa faci cancer sau mai știu eu... E adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, este cunoscut ca consumul zilnic, ridicat de coca-cola poate declansa boli precum diabetul, boli metabolice si chiar cancere, deoarece contine enorm de mult zahar in cola original si foarte multi indulcitori sintetici (chimici) in coca-cola zero sau pepsi zero, ca-i acelasi lucru doar difera gustul.

| relian a răspuns:

Ce legatura are mancarea sau bautura cu cancerul?
Pai daca un aliment sau o bautura ar fi avut efecte de genul asta,specia umana era demult disparuta.
Cancer nu faci nici daca esti iradiat,mori nu faci cancer.
Cancerele apar datorita unor defectiuni ale organismului,defectiuni ale unor gene,deci chestii la nivel microscopic.

Cand vad atata lume crezand toate timpeniile ma minunez,cum poate lumea asta gandi in halu asta.
Pai daca ceva nu-i bun,ori mori ori dai afara,nu maninci ceva si mancare aia modifica chestii la nivel genetic,pfff frate pur si simplu lumea asta se duce tot in jos in loc sa mergem inainte.

Unde pui ca avem atatea surse de informare,eu credeam ca daca ai de unde sa te informezi omenirea ar fi mai ok,dar se pare cu cat ii dai la indemana surse,tehnologie,e mai rau laughing

Daca ti se da otrava nici asta nu stii ce poti pati? Daca te musca un sarpe otravitor, sarpe otravit ro stii cei ala? Adica care are otrava si tio baga tie in sistemul circulator, deci mori, nu faci cancer, ai priceput?
Mai incercati sa si ganditi, macar putin. Sper ca nu te superi pe ce am zis dar incerc sa deschid ochii celor care vor sa o faca.

| Mirel4412 a răspuns (pentru relian):

Adica vrei sa imi zici ca daca fumezi nu faci cancer?

| relian a răspuns (pentru Mirel4412):

Exact nu faci czncsr, nu s-a dovedit ca fumatul produce mifificari la nivel genetic.
Ca fumatul iti afecteaza plamanii aia e alta ceva, dar nu cancer.Acum depinde si de fiecare ce intelege el prin cancer.
De exemplu daca bei foarte mult iti distrugi ficatul,se usuca,daca ala se numeste cancer,atunci e ok faci cancer, dar eu din cate stiu cancerele is cu totul alta poveste.
Eu nu am vazut pe nimeni ca facut cancer ca fumat. Tata a fumat toata viata, fratele meu fumeaza de cand era mic dar e sanatos tun, sora mea la fel laughing toti vecii care fumeaza nu am auzit macar pe careva ca are cancer.
Ca poti sa iti distrugi plamanii aia da este foarte adevarat, dar nu faci cancer.
Cancerele ce spun cei care cum sa le zic doctorii sau ce or fi ori is mostenite ori nu-s cancere.
Ai diabet, pai ce ala e cancer? Nici pomeneala.Ai ciroza,pai ce ala e cancer? Da de unde si tot asa.
Sint si chestii ce se spune ca ar fi cancere dar aia e teorie,nu poate fumul sa declanseze moodificari la nivelul genelor,nici macara dereglari.
Fumul poate sa iti afecteze plamanii sai usuce sa mai stiu eu ce sa le faca,dar no sa vezi ca plamanii se maresc ca au pe ei nu stiu ce tumoare.
Cancerele is dereglari ale genelor,se produc celule asa in nestire,cine ste responsabil sa opreasca prodiuctia no face, nici nu se mai dau celulelor specializari, astfel ca apare o bucata de carne, de tesut fara functie care tot creste intruna.
Tu crezi ca un aliment, sau substanta chimica ar fi capabila sa faca asa ceva?
Daca lucrurile ar fi stat asa de sute de mii de ani omul ar fi fi fost facut praf, am fi fost deja disparuti.

| Mirel4412 a răspuns (pentru relian):

Cred ca aveti zeci de ani in spate de profesie ca medic pneumolog, va respect penteu munca dvs. ca medic!

| Frank51 a răspuns:

Nu există dovezi care să indice acest lucru, consumul moderat de îndulcitori nu are efecte secundare negative.

| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Exista studii care arata ca, cola zero este sanatoasa. (Studii facute tot de cei care au facut cola zero laughing ). Aceste studii imediat sunt ''vazute'' de omul de rand.
Exista si studii cum ca telina face cocosul mare si puternic. Cati au auzit de acest studiu? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde cat de mult si des bei. Raul in cantitati mici nu face rau laughing In orice caz, nu prea recomand cola, dar tu faci ce vrei.