| brokxy a întrebat:

Daca nu ii spun la psihiatru despre faptul ca nu pot face unele lucruri si cred ca am anxietate ce se poate intampla daca las sa fie asa? Fara sa fac nimic. Pe langa faptul ca era sa plang cand am ajuns la o facultate, dar am plans acasa... Daca plangeam acolo din senin cine stie ce credeau. Faza e ca imi e frica sa ii spun la psihiatru pentru ca poate va rade de mine si va zice ca nu am nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
25 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cred ca esti o fiinta impulsiva,foarte emotionala,care nu suporta critica altora,care are niste semne de paranoia,crede ca toata lumea i vrea raul, probabil in trecut ai suferit, daca asta e temperamentul tau nativ e greu sa treci peste, doar prin terapie, experiente noi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Psihiatrul a învățat minim 9 ani ca să nu râdă cănd nu trebuie și să înțeleagă situații ca a ta. Cu cât îi spui mai multe din problemele pe care le ai, cu atât te va putea ajuta mai eficient.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Eu greu pot concepe cu ce ma ajuta un psihiatru? mai mult decat o persoana oarecare care e dispusa sa te ajute.
Practic el sta si te asculta? pai nu te poti plange si la altii fara diplome? iar teorie. oricine iti poate spune. Desigur sunt persoane, care sunt in depresie adanca, nu mai fac diferenta intre ganduri si realitate pentru aia Da este de folos.
Pentru probleme legate de socializarea anxietate, fire emotiva etc ar fi necesar terapii de grup Insa in Romania Nu prea exista asa ceva.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Caută la tine in oraș. Training autogen, psihodramă.

| brokxy explică (pentru anonim_4396):

Da din pacate nu exista. Dar ma gandeam ca poate ar putea sa imi scrie niste medicamente care m-ar putea ajuta

| anonim_4396 a răspuns (pentru brokxy):

Medicamente alea poti gasi daca te interesezi, si fara medic.
Magneziul-ajuta la stress, vitamine etc, sau poti incerca diferite calmante. Alte medicamente nu prea re ce sa-ti recomande. In schimb sunt medicamentele "grele"/fel de droguri care te fac praf, Happy fara motiv, alea oricum nu iti recomanda nimeni, numai in cazuri speciale/grave.

Ai dreptate! Multumesc. O sa intreb la farmacie daca au ceva calmante fara prescriptie

Cum, sa nu aiba. Peste tot exista reclame despre calmante, sunt foarte multe feluri la astea nu trebuie reteta. Eu mai mai luat Calmogen Plant, 20 capsule (Agitatie, anxietate) vreo 15 lei cutia
La mine, din cauza agitatiei, stresului mi-a crescut pulsul- am inceput sa am dureri de inima usoare.

| sadrian46 a răspuns (pentru brokxy):

Medicament mai bun decât alimentația cum trebuie, nu există.

Si te-a ajutat Calmogen plant? e puternic? Gen nu te adoarme nu doar te linisteste sa nu mai fi anxios

Nu e deloc puternic, Calmantele astea fara prescriptie, is toate foarte slabe, reduc nivelul de stres, te linistesc un pic S-ar putea sa nu simti mai nimic de la ei. Eu practic nu stiu daca am simtit ceva, sau era mai degraba efectul Placeboo. Odata am luat mai multe calmante, vreo 3-4 in decurs de cateva ore atunci intr-adevar am simtit asa o stare de somnolenta.
Asemanator tie si eu am anxietate sociala, consecintele anxietatii fiind motivele principale pentru care am abandonat facultatea. Gandindu-ma acum inapoi regret. M-as putea apuca din nou, dar am slabiciune/oboseala generala si persistenta, depresie, monotonie.

Totusi e bine ca la facultate sa fi o fire sociabila vorbareata sau nu va fi asa de minunat si frumos cum spun unii.

Logic ca o fire sociabila, vorbareata e avantajata pretutindeni, iar la facultate asta conteaza :spiritul de echipa (de care eu sunt deficitar)
Cum va fi facultatea:? indiferent de profil primul an este Relax., dupa primele saptamani in care amfiteatrele sunt pline de studenti. incet o sa inceapa sa se goleasca. Deoarece multe cursuri sunt optionale, desigur sunt alea "laboratorii care sunt obligatorii" dar sunt cam putine. este mai mult de distractie, petreceri. Anul 2-incepi invatatul. anul 3- Tocesti intruna laughing
O sa stai la caminele studentesti?

Nu ca am renuntat la facultate exact din aceste motive pentru ca e mai mult de distractie si chiulit. Si cum eu nu voi merge in cluburi si la distractii iti dai seama ca as fi vazuta ca o tocilara. Plus eu nu sunt o fire sociabila, vorbareata, cu anxietatea mea imi e frica si sa merg sa iau coletul de la curier

U ai anxietate sociala(gen ti-e frica/rusine de oameni)? Sau anxietate generala(ti-e frica sa iesi din casa)?
Eu is varianta 1, gen simt ca altii se uita la mine in sens negativ, rad de mine(intr-adevar acum am trecut in mare parte de senzatiile astea).
Deci nu mergi la facultate?, iti cauti un job? - la orice job -comunicarea este necesara... Si eu am probleme din cauza asta

Exact asa sunt si eu! ca tine. Cum ai trecut peste acele senzatii? Eu nu pot! Simt ca se chiar agraveaza! Cand am fost sa vad facultatea parca toti se uitau doar la mine urat, negativ si au ras pe o banca dupa ce am trecut pe langa ei si am zis ca poate rad de felul in care sunt imbracata eu. Si imi venea sa plang crying Nu ai niste sfaturi cum as putea trece peste aceste senzatii?

La mine a trecut cu timpul, cu anii, dupa ce m-am concentrat a baga in cap idei de genu ca "Nu-mi pasa de Nimic". sau reactionam mai agresiv(de fatada), in acelasi timp m-am instrainat de tot ce inseamna socializare, inainte mai incercam sa ma bag in vorba cu altii ulterior Liniste completa.
+ Muzica m-a ajutat, Rockul.
Dar ce te schimba mai degraba este viata. U cum tocmai ai terminat liceul o sa dai de schimbari mari in mentalitate, realizand ca WTF with this life? (ca doar acasa nu poti sa stai numai asa) Ori mergi la facultate, ori te apuci sa lucrii ceva, si indiferent ce alegi, tot dai de Oameni RAI. In special la Job- ca pozitia sociala se obtine prin as-i bate joc de altcineva, bobocii/ratacitii is prada ideala pentru cei care vor sa se afirme.

| Andreeush a răspuns:

Psihiatrul nu are de ce să râdă de tine.
Dacă nu îi spui psihiatrului tot ce ai degeaba mai mergi la el.

| sofisis a răspuns:

Pai si daca nu spui la psihiatru exact ce si cum...la ce te mai duci? Asta e scopul lui, sa asculte absolut tot ce avem noi de zis. Si NU, nu va rade de tine. Iti garantez.

| Donsavas a răspuns:

Nu,psihiatrului trebuie sa i spui ce simti. Nu rade de problemele oamenilor, te intelege si te trateaza corect!

| Adrian5575 a răspuns:

Cum sa rada psihiatrul de tine, femeie? Orice teama se vindeca infruntand-o. Mergi la facultate cu capul sus, umerii in spate, fi prietenoasa cu toata lumea, zambeste chiar daca nu ai un motiv! Daca zambesti fara motiv nu inseamna ca ai ceva la cap, cum ar spune altii, inseamna ca esti o persoana buna, si iti vei face repede prieteni. Nu te mai speria de oameni, si tu esti tot un om, cu toate ca lumea s-a inrain peste masura in ziua de azi, dar nu te gandi la asta, fi tu insati, fi fericita si nu te teme de nimic. Poti invinge anxietatea numai daca iei masuri, asta se face treptat, nu te astepta sa devii peste noapte un super erou. Succes happy

| unvecin a răspuns:

Nu fugi de oamenii care te-ar putea ajuta.

| Antopuff a răspuns:

Nu rade nimeni de tine mai ales daca asta e meseria lui. Daca nu spui ramai cu problema nerezolvata deci...

| BenzidesenateIG a răspuns:

Dacă e fraier va râde, si care e problema, nu te omoară un râs al unui necunoscut