Mananca mai putin. Vezi cate calorii manaci pe zi si vezi de cate ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorita.
Uite aici tabelul.
https://www.google.be/......ps?/search
Iti voi da un exemplu: daca ai 1.80 si ai intre 60 si 80 de kilograme esti ok.
Sa zicem, insa, ca ai 1.80 si 103kg, esti supraponderal si vrei sa ajungi la 80 de kile. Ca sa afli de cate calorii ai nevoie pe zi, atunci trebuie sa iti calculezi BMR-ul (basal metabolic rate), ceea ce reprezinta caloriile suficiente pentru procesele matabolice de baza necesare corpului.
Pentru a calcula BMR-ul de care ai nevoie, trebuie sa inmultesti 80 de kilograme cu 24, iar rezultatul va fi 1920 de calorii pe zi. Acestea sunt caloriile necesare numai pentru a supravietui, deci, trebuie sa mai adaugi intre 50% - 100% din rezultat, in functie de cat de activ fizic esti. Daca ai un stil de viata sedentar, atunci adaugi simplu 960 (1920 impartit la 2) la 1920 si vei ajunge la 2880. Prin urmare, asta este cantitatea de calorii pe zi de care ai nevoie pentru a ajunge la 80 de kilograme.
Evident, pe langa cantitatea de calorii, este bine sa eviti zaharul, ciocolata, sosurile si bauturile acidulate.
Daca iti vei calcula si vei respecta programul asta, nu vei avea nevoie de sport. Sportul nu ajuta oricum la slabit. Sportul este sanatos, imbunatateste muschii, articulatiile, oasele, starea de spirit, insa nu ajuta la slabit. Pentru ca daca esti deja supraponderal si incepi sa faci sport, vei pune masa musculara sub grasime si vei creste in greutate, pentru ca prin sport arzi foarte putine calorii comparativ cu cate mananci. Iit voi da un exemplu. Alergatul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru slabit. Pe ora poti, cel mult, sa arzi 1, 500 de calorii, iar asta daca ai o conditie fizica excelenta. Daca nu ai antrament, pe ora, vei arde in jur de 900. Daca ai fost intr-o zi la mcdonalds si ai luat sa zicem un milkshake mare si o portie medie de cartofi prajiti, ai peste 900 de calorii. Pentru alea 10 minute de mancat trebuie sa alergi o ora. Sa nu mai zicem, daca ai mancat in plus si alte chestii, precum un litru de Cola, o ciocolata. Ca sa arzi toate caloriile alea, trebuie sa alergi ore pe zi. Iar problema cu sportul este ca, vei incepe sa arzi mai multe calorii decat de obicei, iar corpul va cere mai multe calorii. Pentru ca in mod normal este obisnuit sa primeasca 5000 de calorii pe zi, cu un stil de viata sedentar. In momentul in care vei face sport, va incepe sa iti ceara numarul ala de calorii pe care il pierde in timp ce faci sport. Din cauza asta multi sportivi si multe persoane care se apuca de sala, daca nu isi schimba dieta, ajung sa cantareasca in plus si nu in minus.
Ba vere, daca tu nu vrei sa faci ceva in privinta asta... dupa ce naiba mai pui intrebare?
Ce rau...nu ma asteptam.
Tre sa le explic tactica mea de a sta in pat si a slabi =]]
Nu mai bea altceva in afara de apa si nu mai manca nimic facut cu zahar, faina, orez sau cartofi. e atat de simplu. bafta.
1. Renunţaţi la număratul caloriilor
Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile, spun experţii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy. Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională recomandă să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.
2. Înlocuiţi mâncărurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel vă va fi foame în continuare şi, mai rău, vă va fi poftă de dulciuri.
3. Somnul
Când suntem obosiţi mâncăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.
4. Nu vă temeţi de grăsimi
Există grăsimi bune şi grăsimi rele. Cele bune sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi sprijină procesul de slăbire, cum sunt, spre exemplu, grăsimile pe care le conţin carnea de peşte, avocado, sau nucile şi alunele. Grăsimile rele, pe de altă parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grăsimile trans, care se găsesc în biscuiţi, prăjituri şi produse coapte.
5. Mâncaţi cinci sau şase mese pe zi
Experţii recomandă să mâncaţi trei mese importante şi două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel vă veţi asigura nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vă veţi ţine foamea sub control. Alegeţi gustări neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau ţelina.
6. Mâncaţi proteine la fiecare masă şi gustare
Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese. Experţii recomandă să mâncaţi pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.
7. Ţineţi stresul sub control
Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi imapct asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mâncaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mâncaţi.
8. Consumaţi stimulente cu moderaţie
Ideal ar fi să evitaţi cafeaua sau ceaiul negru, dar dacă aveţi nevoie de astfel de stimulente, experţii recomandă să nu beţi mai mult de o cană pe zi, de preferat nu pe stomacul gol. Băuturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt căutate pentru surprusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat. Ele asigură, într-adevăr, o creştere a nivelului zahărului şi, implicit energie, care e urmată însă de o "cădere", o perioadă în care veţi mai obosiţi decât eraţi iniţial, ceea ce vă va face să beţi o a doua cană.
9. Nu săriţi mesele
Organismul are nevoie constant de "combustibil" ca să funcţioneze. Dacă săriţi mesele, nivelurile de zahăr şi de enrgie vor scădea, astfel că veţi fi tentaţi să mâncaţi mai mult, în special dulciuri, sau să beţi cafea sau ceai negru pentru a vă pune pe picioare.
Prin alimentatie, deficit caloric. Mananci mai putin deci corpul va arde din depozitele ce le are.
Sau dieta. Combina alimentele corect, redu-ti carbohidratii-elimina-i daca poti.
Mor pe voi, "vreau sa slabesc da fara sport" in vreo 10 ani poate dai si tu 2-3 kile... du-de cumetre in tineretului, in orasel, si alearga cate o ora pe zi sau bicicleta o ora pe zi cu alimentatie si o sa se simta sau du-te la sala...
Glumesti? Iti trebuie zece ore de mountain biking ca sa arzi un Big Mac.
Punete pe regim, de exemplu:
-Dimineața:Suc natural din fructe, cereale naturale.
Dupamasa:Supa calda, apa minerala.
Seara:O pulpa doua de pui sau un sandwish, apa plata/suc de fructe.
Sper ca te-am ajudat
AvalohAlyn întreabă:
Anonim2113 întreabă: