| q2amyra a întrebat:

Daca o zi nu mănânci cât scazi in greutate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
34 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu vezi după o zi, cam după o luna dar nu rezisti o luna fara sa maninci nimic

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil 100-200 grame

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde cat de deshidratezi, ca de slabit vizibil intr-o zi nu poate fi vorba.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cât nu mănânci plus cât te caci.

| Frank51 a răspuns:

Dacă bei apă normal undeva la 0.5kg, că se eliberează intestinele și organele își consumă energia rămasă, din grăsime probabil 100gr.

| blackann a răspuns:

Wow... incredibil rolling on the floor

| haileewatson a răspuns:

Nu scazi in greutate

| DeMicUnCălător a răspuns:

Fără mancare și după cinci ore de muncă fizică. Tăiat lemne cu toporul sau activități similare. Cam două kilograme pe zi.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Jale... Jale rău de tot...

Nu slăbești fără sport și alergat. Nu slăbești dac fumezi bei alcool dacă bei bucuri rebdul sucuri cu zahar ice Tea aisti cipsuri jeleuri se pun o grămadă de grăsime pe tine și o să-ți distrugă toată viata și sănătatea. Nu Slăbești dacă stai Foame o zi 2 3 4 5... Mai rău faci te îmbolnăvești.

Vrei sa slăbești? Sport alergat eu după munca mereu a duc și alerg de bun peste tot păduri parcuri oraș unde ma duc picitoe acolo ma duc și eu cu ele ma țin de picioarele mele și unde ma duce stângul și celălalt stânga nu ma interesa ca zice lume da de ce fugi cu spatele răspunsul meu a fost același mereu pentru ca pot just doit and run whit 2 stâng.

Faceți sport grași dracu vreți sa slăbiți da asa din vise mi faceți și pagubă stați foame ca să ce? Sa bage spitale în voi anti biotice? Ne lăsați și fără Pastiple de Handicapați

| q2amyra explică (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Bai ăsta, nu te mai oftica atat pe pagina mea. Nici nu sunt tanc, eram curioasa daca slabesti sau nu

| q2amyra explică (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Eu ce se mai zic de analfabeți, invata sa scrii nebunule ca e jale

Eu am fost obez gras ba gras cât poți tu sa vezi cu ochi tai tot asa mâncam ca boul gaura negra și? Mam făcut cat porcu am poze 1010 kilograme aveam PorcZila la un pas făcut se speria omul de lângă mine crede ca moare... Ce am făcut? Sport alergat și alergat am făcut și un program de masă ca omul o și uite asa în 6 luni se face acum am slăbit 28 de kilograme fără sucuri fără fumat ca nu am fumat în viața mea nu exista asa ceva la mine fără niciun fel de cips fără energizante de care o fi ele toate nu mai beau nu mai consum nici un da cum? Sport alergat în fiecare zi afară alergam de la un pod la cealaltă capăt și știm cum ma faceam? Jale! Pline de transpirați eram asa am reușit și asa o reușești și tu ca fără sport nu exista nu are cum sa existe slăbit și um program de masa ca omul cu ca mine cum eram eu gaura neagră

Vam lăsat gata cu pauza de masă revin după ce ies de la munca la 5

| liliana77any a răspuns:

Nu nu!
Ca sa slabesti trebuie sa consumi mai putina mancare decat consumi in mod normal.
Sa consumi minim 2 l de apa.
Si sa faci sport!
Sper sa iti fie de folos raspunsul meu!

| cartedecitit a răspuns:

Sa zicem ca in medie ai nevoie de 2000 de calorii, daca nu mananci nimic organismul va incerca sa conserve energia, deci metabolismul va scadea, ca sa scazi un kg trebuie sa pierzi 7000 de calorii, deci daca sa zicem ca din 2000 tu folosesti numai 1500, ca organismul incearca sa conserve atunci: ai slabi cam 200 de gramesad, nu prea merita, pierzi masa musculara si apoi te ingrasi si mai taresad, cele mai multe calorii le pierzi la urcatul scarilor, prin dieta pierzi cel mai des 500 de calorii, cele cu 800 1000 sunt diete foarte stricte, si posibil sa nu ofere toti nutrientii esntialisad, daca esti la dieta, si tai doar 500 de calorii: cam 14 zile sa pierzi un kg, se pierde foarte greusad dar am pus 2000 ca aproximatie, depinde de inaltimea omului, de masa de tesut activ(nu se pune masa grasa, deci nu toata greutatea contribuie la metabolism), la temp de afara, prea cald sau prea frig pot afecta putin metabolismul din cauza incercarii de a mentine temp constanta, cat de mult te misti, ce efort faci, cam astea sunt.
Dar sa nu mananci nimic, poate in 5 zile o sa simti kg ulsad.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns (pentru cartedecitit):

Un fumător slăbești greu maestre și depinde enorm de mult și de metabolismul omului cum arde în cât timp arde acele kalori ce fel de efort depinde ce mănâncă ce nu mânănacă toate astea dacă nu sunt loate în considerare greu... Foarte greu.

| cartedecitit a răspuns (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Uita-te ca am scris ca metabolismul nu e fix, am scris temperatura si efortul chiar acolo

| q2amyra explică (pentru cartedecitit):

Dar de ce te îngrași daca nu mananci? N am înțeles chestia asta

Sem asta am facut diabet(materia) si am chiar in carte niste formule pentru metabolismul bazal, si metabolismul in functie de tipul de munca(job) (cam cat munceste un om: aproximativ 8 ore, sa zicem ca metabolismul e asa, nu stiu sa calculez pentru efort de 15 min, dar orice creste masa musculara, inseamna crestere de metabolism.
metabolismul bazal e de 25 cal/kg corp/zi
metabolismul pentru activ fizica usora:*1.2-1.4 al metabolsimului bazal, adica 30 35 cal/kg corp/zi
pentru medie: 1.4-1.6 se inmulteste la cel de baza, si ajungem la 35-40
si pentru cei care fac activ fizica grea: 1.6-1.8 ori: 40-45 calorii per kg corp/zi,
cea usoara e de exemplu:profesor, director, preot medic student
cea medie:vanjator, menajera, lucrator in transport, zugrav, contructii usoare
si grea:muncitori in fabrica, lucratori in agricultura, pescari, forestieri, ceva de genul,
Acel kg corp, nu se refera decat la cea metabolic activa, pe scurt procentul de grasime nu intra, grasimea nu participa la metabolism,
si atunci o aproximare ce o folosim e formula lui Broca pentru masa activa:inaltimea-100 pentru barbati si -105 la femei,
Cel mai important factor pentru metabolismul bazal e tesutul activ, care depinde de inaltime, varsta sex, factori genetici, etc.
Dar acestia afecteaza numai tesutul activ, mai apar diferente in perioada de crestere(de aceea asta e simplificat pentru adulti), perioade febrile, nu este cea mai buna solutie, dar febra slabeste, perioade de alaptare, si de sarcina, traumatisme infectii arsuri, temperatura si altitudine, dar cel mai important tot ramane masa activa, de aceea e o buna aproximatie
Chestia cu zaharul si sucurile e una simpla: avem zahar, bem ne creste glicemia, dar deoarece se absoarbe repede, insulina nu prea mai are pe ce actiona deoarece insulina actioneaza ceva ore, si atunci da semnal de foame tocmai pentru acea insulina, asa e si cu zaharul, se absorb prea repede, fructele cu fibre, care fac ca absorbtia sa fie mai lenta, sunt mult mai bune, fast foodul alta problema: sa zicem ca contine aceleasi calorii ca o masa plina, problema nu este ca fast foodul contine sosuri sau altele, poti face o masa sanatoasa cu acelasi sosuri, problema este ca este facut ca dupa ce il mananci sa nu te saturi, caloriile sunt asa de condensate incat simti ca nu ai pus nimic, stomacul da semnal de foame, trebuie sa mancam si mancare cu volum mare, desi nu prea putem sa adaugam numai volum, si trebuie sa adaugam mici cantitati de alimente dense, daca mancam numai alimente cum e varza, simtim ca nu ne ajunge, poate nu ne umple si imediat trecem la alta dietahappy
S a observat ca unii oameni desi aveau gene proaste daca erau in familii care gateau sarac in calorii, slabeau si altii care aveau gene care ar fi trebuit sa i apere de obezitate, daca mancau din alimente bogate in calorii se ingrasau, e simplu.
4 calorii per un gram de glucosa, zaharul are cam asemanator, 1 gram de lipide:9 calorii, dar unde e mai usor sa faci exces? cu glucidele sau lipidele, lipidele dau o senzatie de satietate, de aceea lipidele nu pun greutate asa de usor, chiar daca sunt de peste 2 ori mai dense, zahar inseamna mancam mult mult mai multsad
proteinele au cam 4 calorii per gram, pentru a arde un gram de proteine ne trebuie 1 calorie, deci ramanem cu 3, pe langa asta da si rapid satietate, fata de zaharhappy.
Efortul cu cele mai multe calorii arse e urcatul scarilor, daca urci si cobori, o ora de alergat din ala dur pe scari arde 1000 de calorii, nu urcat normal, dar aproape iti dai duhul ca trebuie sa fugi cat de tare poti o ora pe scarisad, dar 1000*7 cam in 7 zile s ar pierde un kghappy
medicii se folosesc de un simplu lucru:1.deficit caloric:primesti mai putin decat metabolismul are nevoie si folosesti rezerve
2. Daca mananci cat ai metabolismul nici nu dai, dar nici nu pui
3. Daca mananci mai mult, pui
metabolismul e fluctuant, nu mancam nimic, o sa incerce sa conserve, daca avem o boala cum e o problema tiroidiana, iar la fel, mai apar si probleme de genul probleme de absorbie cum e Boala Chron, e afectat intestinul nu prea reusesti sa absorvi, nu prea adaugi calorii.
Sunt foarte multi fumatori care slabesc, dar asta e pentru ca nu manancasad,
Dupa ce se lasa de fumat, deoarece fumatul constituie cam 20 de miscari, cam pun in greutate, fumau si uitau de altele, nu mai fumeaza trebuie sa gaseasca alt viciu, pe deasupra nictina creste putin metabolismul,
https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000811.htm
E putin pe dos, cand te lasi deoarece trebuie sa faci altceva pui kgsad
fumatul nu pune kg, dar menajeaza modul in care este depozitatasad,
deci nu pui kg dar tot e burta, deci ca masa, ei slabesc, dar ca dispozitie pe burta aia punsad

| cartedecitit a răspuns (pentru q2amyra):

Am scris ca daca nu prea mananci organismul incearca sa retina caloriile pentru clipe negre, cum e aceea, el nu stie ca vrei sa slabesti, el crede ca nu mai ai mancare si trebuie sa conserve, iti scade metabolismul, deci mananci din ce in ce mai putin, dar niciodata deloc, daca nu mananci deloc o sa slabesti oricum, dar nu cred ca rezista cineva sa nu manance deloc, mai e un motiv: daca nu ne luam gramele de proteine, pierdem masa musculara, buf pierdem tesut activ, deci ne scade metabolismul, el ne creste cand punem tesut activ, cum sunt muschii, noi ar trebui sa consumam cam 0.8-1.5 grame de proteine per kg corp per zi, din nou nu se pune si procentul de tesut gras, numai cel activ: organe, muschi,
daca mancam mai putin de 0.8 grame de proteine/kg corp, nu avem cu ce reinoii, proteinele se strica se dezmebreaza se reconstruiesc, noi folosim aceleasi caramizi, dar la un moment dat nu putem sa facem asta la infinit si ne trebuie proteine din exteriorsad, deci 2 motive pentru care cei care aproape nu mananca nimic pun kg, ca nu e chiar post negru, sa bea doar apa, mananca foarte foarte putin.
Deci da cu dietele e putin greu, de aceea cel mai bun sfat e sa nu mergi la o dieta foarte excesiva, ci la una la care pierzi cam 300-500 de calorii pe zi, la fiecare 7000 de calori pierzi un kg, reduci putin portile, sau faci efort sa cresti metabolismul, doar uitate cat de greu dam jos, adevarul e ca acelasi numar de calorii avem nevoie pentru a pune, dar daca punem 700 de calorii pe zi mai mult decat metabolsimul suporta, la fiecare 10 zile punem un kg, daca punem 300 de calorii, cam la 23 24 de zile, si sunt putine calorii, cam un baton are cam 300-500 depinde de fiecare, adica odata pe luna ar fi un kg, in 12 luni ar fi 12 kg, e simplu sa ne gandim cat de usor se pun la fel e cu slabitulsad, dar e mai greu sa nu mananci, ti se face foame apar hormonii de stres iar dau foame, daca stai treaza dupa ora 10, stresul da iar foame, chestia cu nu manca dupa ora 6 e cat de cat adevarata, dar nu ora e adevarata ci diferenta de ora fata de ora de somn, nu ar trebui sa mancam nimic cu 4 ore inainte de somn, ca nu putem folosii acele calorii si se depun, greu dam jos din tesutul gras, chiar si in deficit, organismul incepe sa si scada metabolismul, grasimile ard prea incet, sad, glucidele ard imediat, cam asta ar fi explicatia, sper ca contine suf detalii.

Deci mai nimic pe scurtsad

Pe scurt nu incerca ceva haotic, si incearca sa reduci putin caloriile, cam e un procent de glucide lipide si proteine, care trebuie sa le avem in alimentatie, tipul de lipide,
glucidele ne trebuie si la efort si creierul munceste pe glucozasad
nu prea trebuie sa teaiem nici una, majoritatea vitaminelor sunt liposolubile, si avem nevoie de grasimi pentru a le absorbii, deci nu e chiar corect sa tindem la 0 grasime, poate un abdomen plat sau patratele la barbati dar nu trebuie sa mergem la extremhappy
Cred ca gasesti pe net cat avem nevoie, aici o sa scriu procentul din metabolism(daca tu ai un metabolism de sa zicem 2000cal,
mic dejun cam ar avea: 20-25% din numarul de calorii, apoi gustarea 1 la 3-3.5 ore dupa mic dejun :10-15
pranz:6-7 ore dupa mic dejun :30 la suta
gustare 2:3-3.5 ore dupa pranz: 10-15% din numarul de calorii
cina: cu mai mult sau egal cu 3 ore inainte de culare:20-25%
gustarea 3)optional daca intervalul dintre culacare si gustare depaste 4-5 ore: 10 la suta
mai intai calculezi metabolismul, cu reducerea de calorii, pentru slabit si intri calculezi pe procente.
procentul de calorii: proteine 11-13, 0.8-1.2 grams per kg corp/zi
glucids 45-65:4-8 grams/kg copr/zi
lipide 20-30procente:0.8-1.2 grame de lipide
Camminim 40 de proteine scrie in carte, ia partea cu 0.8, nu vrei sa pierzi muschi
la lipide, minim 40 de grame scrie si la glucide:minim 130 de grame

Acum am vazut erai doar curioasa, pai am scris un raspuns foarte lunghappy, daca mai ai intrebari, sa scrii.

Inceo la 5 munca și tot la 5 termin astăzi... Cum am ajuns în casa platon somn)))) si acum sunt în pat la alergat nu ma cu duc astăzi piciore și mâinile rip... Am citit puțin nu am apucat totul maestre o sa citeesc totul cu atenție ca acum m-am trezit și eu

Maestre mai învățat enorm de multe îți mulțumesc din toată inima

Cu placere.

Mulțumeasc boss îți dau cerer de prietenie?

Cum doresti. Eu accept cand vad.

| Taetae58 a răspuns:

Iti dereglezi corpul si poti lua chiar in greutate, in medie slabesti 5 grame

| ElDromadero3 a răspuns:

O zi fără mâncare, este neimportantă pentru scăderea în greutate, deoarece, într-o zi completă fără mâncare, digestia se efectuează complet, iar o perioadă de 2 zile în care nu se consumă nimic(în afară de apă), permit aparatului digestiv să se golească și să se refacă.

| Rares129 a răspuns:

Scazi,dar foarte puțin, oricum diferențe nu o sa vezi nimic, mai mult elimini apa din corp și îți dereglezi metabolismul, urmând ca sa te îngrași mai tare pe urma. Dacă e vorba de slăbit, întreabă un nutriționist cum sa faci asta și el îți va da un plan alimentar urmat de un program de mișcare!

Întrebări similare