| Radandam a întrebat:

Dacă osul de la glezna s-a sudat prost, adică nu mi s-a pus piciorul în ghips iar osul de la glezna este ieșit în afara si sudat asa deoarece au trecut câțiva ani, dacă iau o orteza pentru gleznă si pun piciorul în orteza se mai poate face ceva? În 2-3 luni dacă îl țin în orteza poate intra în poziția normala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pui intrebarea asta cu piciorul de câteva luni. Cum ar fi sa mergi la un consult in loc sa ceri sfaturi medicale pe net.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu. Doar cu ciocanul și nicovala.

Era posibil, daca erai bebe sau daca osul era fracturat recent, caz in care, pentru a fi pozitionat corect se folosea orteza. Dar osul tău deja s-a sudat greșit.
Imagineaza-ti un puiet (caruia ii atasezi un par alături, ca să se inalte drept) si un trunchi bătrân. deja format. Il mai poti indrepta? Doar daca il tai cu toporul si il asezi in pozitia corecta si apoi, il lipesti din nou. Ca idee. Fiindcă, un copac odată tăiat, e lemn pentru foc.

| Radandam explică (pentru floresdemayo):

Vreau sa fac un computer tomograf la glezna, pentru ca el ar putea arata clar ce am acolo, crezi ca va vede daca a fost fractura și s-a sudat? Sau va vede ca nu e ceva în regula acolo dacă a trecut atata timp? Și un CT fără substanță de contrast vreau sa îl fac, tot vede nu?

| floresdemayo a răspuns (pentru Radandam):

Da, ar fi bine să faci un RMN pentru clarificarea unui diagnostic.

| Felys a răspuns:

Cred ca doar prin opertie se mai poate face ceva, orteza e degeaba.Practic trebuie taiat iar si pus cum trebuie.Ce naiba a fost in mintea ta sa nu iti repari fractura atunci cand a fost facuta?

| Radandam explică (pentru Felys):

Medicul nu mi-a pus piciorul în ghips, mi-a dat o crema și atât, nu și a dat seama ca osul ala e iesit in afara

| floresdemayo a răspuns (pentru Radandam):

Nicio radiografie, nimic? Doar o cremă? Haide măi...

| Felys a răspuns (pentru Radandam):

In ghips se pune si daca e doar fisura, iar cand e cu deplasare doar operatie.Totusi la ce medic ai fost, in mod mormal se face radiografie si trebuie mers la ortopedie, imi vine greu sa cred ca un medic da doar o crema la fractura cu deplasare.