Pentru a scoate nervul trebuie parcurse cateva etape:
- curatirea cariei
- introducerea solutiei care omoara nervul
- plombare provizorie
- asteptare de cca. 1 saptamana pana ce actioneaza solutia si omoara nervul - timp de respectat exact cum spune medicul!
- scoaterea nervului mort
- curatirea si pregatirea cariei pentru plombare definitiva
- plombarea definitiva
Ca sa astupi cavitatea ramasa (gaura din masea), fiindca intra mancarea colo, faci infectie la radacina si ti se umfla nu numai gura, ci si toata fata, de la o asa infectie.
Cunosc un caz care a ajuns la dentist numai dupa ce i s-a umflat tot capul si atunci au operat-o al urgenta. A facut 3 doze de penicilina la fiecare 6 ore, timp de 2 saptamani ca sa nu faca infectie la creier, fiindca infectia de la masea a urcat spre cap.
Daca nu plombezi canalul la loc, se aduna mizerie in ea si se infecteaza nonstop. Nervul "e durerea" din dinte, dar nici cu gura plina de infectii nu vei dormi linistit. Vei simti durere la nivelul gingiei. Plus ca ti se va umfla si fata.
Deci plomba e esentiala.
Pai nervu nu e durerea, el da durerea.
Trebe sa pui plomba nu sa nu te doara neaparat, ci sa nu strici maseaua mai departe si sa o pierzi.
Nu. Intai il scoate, iti pune pansament apoi in urmatoarea sedinta itivpune plomba. Daca nu e omorat nervul si pune plomba, o sa te doara si trebuie scoasa plomba.
Si gen dupa ce mi-a scos nervul in prima sedinta o sa ma mai doara maseaua daca mananc sau beau in partea aia?
Nu
Doar ca o sa doară locul câteva ore după ce se elimina efectul anestezic. Nu o sa poțianca imediat, 3 ore nu ai voie sa bei sau sa mănânci după plombare
SIGUR CA NU
NIMIC NU "trebuie"
dar, poate nu vrei sa ramai fara dinte, poate nu vrei sa faci o infectie sa ti se umfle o jumatate de fata, eventual septicemie, sau alte "placeri"
chiar daca nu te doare
odata ce ai o gaura in dinte, aia va face carie la modul CATEGORIC si absolut, pentru ca dintele nu mai e protejat de zmalt (sau de plomba)
Nervul este durerea, iar plomba este stratul care se adauga in canalele prin care stomatologul s-a dus la nerv si stratul care vine peste gaura dintelui.
Pentru a-ti indeparta problema de masea, caria / nervul, medicul stomatolog iti indeparteaza o parte din dinte unde este cariat si pentru a merge la nerv dupa care pentru ca nu te poate lasa cu, canalele dintelui / maselei si cu dintele in sine de izbeliste, trebuie sa iti inchida canalele si gaura creata in dinte prin ajutorul stratului de plomba.
catalush11 întreabă: