anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca simt nevoia de un ajutor specializat,de exemplu psihiatru,inseamna ca eu sunt nebuna? Am fost la psiholog, dar ma va trimite la psihiatru.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca trebuie sa mergi la psihiatru nu esti nebuna. Astea sunt speculatii de om nebun date de necunoscatori (daca ai auzit de la cineva). Nu esti nebuna sigur! Probabil treci greu peste anumite lucruri, sau mai stiu eu ce, dar nebuna in nici un caz! Tu probabil nu stii ce inseamna sa fii nebuna (cauta spitalul Socola)...
Succes!

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu. In niciun caz! Inseamna ca esti in toate mintile si iti dai seama ca ai nevoie de putin ajutor. Sa stii ca niciun nebun nu ar merge de bunavoie, la psihiatru. Nebunii, prin definitie, se considera sanatosi-tun la creierii capului si nu accepta ajutorul.
Si psihologul, si psihiatrul te ajuta sa-ti dai seama ce anume scartaie si cum poti sa redevii cea care erai inainte de declansarea problemelor.

| AoBo a răspuns:

Esti sigura ca s-a referit la psihiatru? ...nu mai degraba la un psihoterapeut?

| sunshine_5685 a răspuns:

Ma intreb cand o sa scape lumea de mentalitatea asta prosteasca.Numai la noi, in Romania se considera ca esti nebun daca te duci la psiholog.Trebuie vazut ca un prieten, o persoana care te va asculta atunci cand nimeni nu o va face, care nu te va critica, si nu te va indrepta niciodata spre un drum gresit, cum ar face alti ''prietenii''.Nu asculta parerea altora despre mersul la psiholog. Daca tu simti ca ai nevoie, nu mai sta pe ganduri:*

| mikilaina a răspuns:

Buna Anesiss,
Sfatul meu este sa mai ceri parerea unui psiholog, daca trebuie sa mergi sau nu la psihiatru. Si iti spun acest lucru, deoarece psihiatrul te ajuta prin medicamente, de care poti deveni dependenta, pe cand psihologul te ajuta prin fortele tale proprii. Ai grija de tine si numai bine.

| mikilaina a răspuns:

Inca ceva, poti vedea a second opinion consultand un psiholog online. Vezi topexperti.ro - platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica online. Cu drag

| BIOO a răspuns:

Buna seara! Daca doresti sa discutam despre problema ta si sa-ti recomand un remediu, contacteaza-ma pe id messenger lazarescu_constantin! Multa sananate!

| geop a răspuns:

Psihologul este omul care te seacă de bani, psihiatrul este omul care te face nebun. Psihiatrul îţi va prescrie un tratament compus din droguri. pardon, pastile, care vor face din tine o viitoare legumă. Părerea mea e să eviţi psihologii şi psihiatrii şi să vorbeşti cu cineva drag şi să ai activităţi. Nu lăsa pe alţii să îţi inducă ideea unei boli psihice. Eşti perfect sănătoasă.

| Pitzipoanca a răspuns (pentru geop):

Psihiatrul e un medic. Iti salveaza viata uneori. Psihologul e persoana in fata careia te poti descarca si poti primi ajutor, in cazul in care nu doresti sa apelezi la cei din jurul tau.
Esti cumva medic sa apreciezi cine are nevoie de ajutor specializat?

| geop a răspuns (pentru Pitzipoanca):

E bine de ştiut ce spui tu. Nu vreau să intru în polemică cu tine, domnişoară "piţipoanca". (nu îmi dă voie să public cu "tz")

| AlexDaniel7293 a răspuns:

Psihiatru = doctori pentru nebuni. psiholog=ala te consoleaza.Depinde din ce cauza simnti nevoia?