In cazul in care ai burta,săritul coardei poate ajuta, dar nu e destul.
Ai nevoie și de niste post intermitent, asta pentru a-ți învăța corpul sa nu mai depună grăsime, ci sa o folosească pentru a-ti da energie.
Nu sta face foamea perioade foarte lungi de timp, corpul o să pună deoparte grăsime pentru că va presupune ca vin vremuri grele.
Încearcă să ții post 10 cu 14, pentru inceput.
Adică în intervalul de 10 ore poți mânca, însă în restul de 14 ore sa nu mănânci nimic, nici măcar o gustare, nimic.
Daca faci mișcare și tii post intermitent, ar trebui sa fie totul ok.
Atenție însă, spotul pe stomacul gol nu prea e ok, încearcă să faci sport în intervalul in care ai voie sa mănânci!
Saritul corzii te face sa slabesti. Luați în considerare că 15 minute de sărit cu coarda echivalează cu 30 de minute de alergare. Cu o oră de antrenament poți arde până la 700 kcal, în funcție de intensitate. Sursa:
https://alimentazionepersonalizzata.com/......-la-corda/
Cheers
Ca să scazi burta, adică grăsimea corporală, cel mai mult contează dieta adică să fii într-un deificit caloric. Sportul e pentru modelare corporală și adăugire la acest deficit
Fara post intermitent chiar nu am cum sa slabesc adica? Sau?
Ba da, dar mult mai greu, pentru că va trebui sa compensezi primit-o alimentație sănătoasă
Bună seara!
Este de ajuns sa sari si coarda dar trebuie sa ai o serie regulata si un timp in fiecare zi, in plus ca nu ar strica si putin alergat dar este indeajuns orice sport! Trebuie sa ai grija la ceea ce mananci, incerca sa nu mananci dupa ora 18:00, fereste te de sucuri, apa carbogazoasa, dulciuri si orice alt ceva ce iti poate impiedica slabirea. Sa te asiguri ca mananci o masa sanatoasa.
Succes!?
De ce mai degraba jogging? Nu ajuta asa de mult precum se spune saritul cu coarda?
Atunci ar fi mai bine sa am doar 2 mese pe zi? Una cand ma trezesc si inca una cand sunt la munca pe la ora 11 12 cum mananc de obicei cand sunt la munca? Ar fi ok asa?
Eu unul cred că ar fi mai ok daca ai lua prima masa la 12 sau maxim 1 și ultima masa la 5-6, ar fi mult mai ok, părerea mea.
Însă tu poți încerca și varianta ta și vezi care varianta da randament.
Si daca fac asa e ok si daca mananc pana ma simt satul, nu? Nu trebuie neaparat sa am grija sa nu mananc pana sunt satul daca procedez asa
Încearcă să de documentezi despre alimentele cu fibre și proteine și ce impact au ele asupra organismului.
Te ajuta mult sa înțelegi de ce sa mănânci x lucru.
In general ai nevoie de fructe pentru energie pe parcursul zilei, in jur de 50 grame de proteine și cam tot atâtea fibre.
Asta pentru a fi satul pentru mai mult timp.
Cu cât mănânci mai mult, cu atât ai senzația că ai o piata în stomac și te simți greoi, deci nu recomand sa mănânci până nu mai poți.
Cheia este echilibrul!
Adica ca sa iau doar 50 grame de proteine si fibre cum ar trebui sa mananc mai exact? Ca eu sincer chiar nu stiu cum sta treaba cu asta... Trebuie sa ma invat...
Caută pe net mai multe explicații și găsești tot ce trebuie.
VulpeaDinUmbra întreabă: