La cei care chelesc le cade parul singur.
Probleme la radacina firelor de par, datorita geneticii sau varstei inaintate.
Daca il smulgi tu este alta problemă, se regenerează.
In privinta regenerarii, vezi ca e un user aici care te contrazice categoric!
Creste altul in loc. Poate nu m-am exprimat corect.
Nu asa se produce chelia, ma rog...nu asta e mecanismul ei insa poti ajungi la o anumita degradare a firelor de par daca le smulgi constant incat sa apara o rarire. Chelia la barbati e genetica in peste 95% din cauze, daca au in familie un bunic, tata chel pot mosteni gena, de obicei o cam mostenesc. Despre cat chelesc depinde doar de gena lor, sunt barbati care nu vor cheli niciodata pentru ca nu mostenesc si barbati care de la 20 de ani deja au jumatate de scalp care straluceste. Statistic vorbind cam 2/4 barbati sufera de chelie, cam jumatate insa depinde si de zona geografica ca in unele zone chelia e mai intalnita decat in altele, tot determinata de genetica.
Nu chelia propriu-zis o mostenesti ci mostenesti o sensibilitate mai mare la Dihidrotestosteron, cand mostensti afectiunea asta testosteronul converteste mai mult DHT care intra in contact cu o alta enzima din corp si impreuna actioneaza ca o toxina asupra foliculilor de par, in loc sa stimuleze hormonal cresterea parului si regenerarea sanatoasa el face invers, ataca firele de par, le subtiaza si activitatea foliculara inceteaza si asa se produce chelia, asta e cauza principala dar mai exista si alte cauze destul de rare pentru alte tipuri de chelie, asta e cel mai des intalnit la barbati.
Chelia nu apare din cauza ca zmulgi parul, apare din cauza ca se pierd foliculii de par, chestie pur genetica, eu de ex. am in barba, sub barbie, in stanga, o "pata" de vreo 1.5 cm pe care nu creste parul deloc
insasi ideea de chelie e pur genetica, am vazut student de anul 1 (deci, 19 ani) cu, chelie si sunt barbati de 90 care au par cat cuprinde
Poti sa faci tu o statistica. Faci o calatorie de o ora cu metroul/tramvaiul/autobuzul, si numeri cati barbati urca, si cati din ei au chelie. Pam-pam!
Oamenii care chelesc de regula au o problema medicala genetica
Si nr de cati vor face chelie depinde de fiecare