cami
| cami a întrebat:

Daca stau prea mult in fata calculatorului, ametesc straight face
Stiu ca in sange (pe langa multe altele), se mai gasesc globulele rosii (hematiile), si globulele albe (leucocitele)
[am gresit denumirile, le-am inversat? ]
Vreau sa va intreb, organismul meu ce pierde: leucocite sau hematii? [de ametesc.]
Cum as putea sa le readuc la un nr echilibrat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Hematiile si leucocitele se pierd ori prin sangerari ori prin distructie ca urmare a unor boli.
Tu ametesti din cauza faptului ca iti obosesti ochii. Incearca sa iti faci un consult oftalmologic, sa vezi daca nu cumva ii obosesti din cauza faptului ca ai nevoie de ochelari, si daca nu, incearca sa ii odihnesti mai mult: pauze de stat cu ochii inchisi cand stai la calculator si cate 10-15 minute pe zi de privit orizontul (iti odihnesti ochii si nu ii obligi sa stea si sa priveasca toata ziua un obiect aflat la distanta mica si foarte luminos).

5 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Nu eu cred ca e un dezechilibru produs de ochi...

| alma a răspuns:

Buna, mai intii fa-ti analizele pentru a-ti confirma daca ai vreo anemie, dar eu cred ca daca ametesti doar cind stai in fata calculatorului se datoreaza unei afectiuni oftalmologice. Mie mi se intimpla cu ochelarii de soare sa ametesc, imi este imposibil sa-i port.Consulta un oftalmolog.multa sanatate

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Hematiile si leucocitele se pierd ori prin sangerari ori prin distructie ca urmare a unor boli.
Tu ametesti din cauza faptului ca iti obosesti ochii. Incearca sa iti faci un consult oftalmologic, sa vezi daca nu cumva ii obosesti din cauza faptului ca ai nevoie de ochelari, si daca nu, incearca sa ii odihnesti mai mult: pauze de stat cu ochii inchisi cand stai la calculator si cate 10-15 minute pe zi de privit orizontul (iti odihnesti ochii si nu ii obligi sa stea si sa priveasca toata ziua un obiect aflat la distanta mica si foarte luminos).

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu pierzi nimic, nici leucocite, nici hematii. Pur si simplu iti obosesc ochii si creierul de prea multa concentrare.

| eu_4161 a răspuns:

Nu, nu le-ai inversat...Hallo! Numai asta ai intrebat?!