| Lolkkk a întrebat:

Dacă tatăl meu se ia mereu de mine si mama doar se duce la munca și vine seara si se uita la televizor și îmi zice: sunt obosita, am venit de la munca, nu vreau sa mai aud nimic si se pune sa se uite la televizor pe happy channel. Eu ce vina am ca mereu vin acasă suparat de la liceu ca ma ia lumea la misto prin liceu? Mame dacă ii zic îmi zice doar nu îi baga în seama. Și cu sora mea nu mai pot sa vorbesc deoarece în loc sa ma ajute face la fel ca mama doar îmi zice nu îi mai baga în seama. Și menționez că tata mă cearta mereu și pe mama o doare undeva de asta, nu îi spune nimic și azi când am venit acasă m-a întrebat de 3 ori că cu cine am venit acasă și eu i-am zis odată cu cine am venit acasă: cu un prieten și tatăl lui și i-am zis ca nu mai repet a2a oară și el mi-a zis:cum îți permiți sa vorbești asa cu mine golanule, comentezi în fața mea? Sa pleci dracu pe poarta când faci 18 ani din casa... Eu înțeleg ca trebuie sa ma duc la liceu, dar mi s-a luat sa îi suport pe aia de acolo și acasă la fel. Și la fotbal nu mă mai duc ca e implicat și ăla aici că țipă toți pe mine dacă nu apăr în poartă bine sau se iau de mine. Eu am 17 ani acum. Aveți vreo idee? Eu mâine nu mai vreau sa ma duc la liceu pentru ce mi-a zis tata și nici pentru ce face mama, vreau sa stau acasă și gata. Idei?

6 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu prea ai ce face. Și eu am fost într-o situație de genul doar ca mai grav. Am învățat, am luat bacul, sunt la facultate; am așteptat sa am 18 ani și am plecat

| Criptozaur2000 a răspuns:

Dragul meu, iti inteleg situatia si pot spune ca e cumplit sa te simti dat la o parte din toate partile, judecat, certat... Tu poti face ceva in acest sens, chiar daca parintii nu-ti sunt alaturi, si anume, sa ceri ajutorul dirigintelui, directorului sau oricarui alt profesor la care poti gasi o fărâmă de bunatate. Poate ti se pare stupid, ciudat sa faci asta si consideri ca nu vei scăpa de problema cu colegii, dar trebuie sa cauti solutii de iesire, nu sa-ti accepti statutul initial de batjocurit. Poti discuta cu oricine si ii poti explica ca nu vrei sa se afle ca ti-ai „reclamat" colegii pentru a nu-ti inrautati situatia. Si, te rog, nu te lăsa de liceu. Nu face prostia de a face asta din cauza unor oameni a căror pareri nu valoreaza absolut nimic in viata ta, chiar daca tu le pui la suflet. La liceu nu te duci in special pentru a te intelege bine cu toti, dar nici pentru a fi batjocurit, ci pentru a invata si pentru a te pregati pentru facultate/profesie etc. Iti va parea rau mai tarziu si, crede-ma, nu vrei sa-ti faci viata un calvar. Fara bac e cam greu in ziua de azi, dar mai ales fara facultate. Dupa ce termini cele 12 clase, iei bacul, esti liber sa te duci unde doresti.

| crystyan762 a răspuns:

Tot pentru tine este bine dacă te duci la liceu, încearcă să îți cauți un mini job și o să fii mai puțin acasă și nu o să ai timp să te certi, îți strângi bani și la 18 ani o să ai o sumă X de bani și îți cauți un loc de muncă fulltime și stai la chirie(părerea mea)

| Violleta2022 a răspuns:

Pune mana serios pe carte si termina-ti liceul, ia-ti BAC-ul cu note foarte mari ca sapoti intra la o facultate la buget si te poti muta singur, sa-ti faci viata asa cum iti place.

Faptul ca maine nu vrei sa te duci la liceu este o greseala fatala, ca nu te razbuni pe scoala pentru prostiile din capusorul tau, lipsa de la scoala iti va aduce 6-7 absente in ziua repsectiva, iar la 20 de absente ti se scade 1 punct a purtare, care te vor afecta masiv in viitor, deci nu sari din lac in put, ci mergi la scoala si inveti, ca aia este obligatia ta de elev si de copil nromal.

| Kufu95 a răspuns:

Mai ai un an de așteptat, termini liceul, te angajezi și pe urmă pleci de lângă ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi abandonezi, sunt părinții tăi, nu trebuie când dau de greu să nu mai te gândești la ei.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mama ta te sfatuieste bine.
Nu intri in conflict cu nimeni si iti vezi e scoala. De aia mergi la scoala: sa inveti, nu sa mergi cu boxa portabila.
Ce ai vrea sa faca mama? Sa mearga la scoala si sa-i ia la bataie pe colegi?
La liceu ar trebui sa aveti consilier scolar. Mergi la el si povesteste-i situatiile prin care treci.

"și i-am zis ca nu mai repet a2a oară" Pai i-ai raspuns tatalui tau. Fireste ca s-a enervat.

Mergi la scoala, termina liceul si ia BAC-ul.