Nu chiar, poate chiar este un lucru bun, asa pot sa functioneze mai bine ambele emisfere cerebrale. Un ambidextru.
Nu pot aparea defecte, cel mult lipsa de practica cu stanga care se poate recupera. Pacat ca unii parinti isi asa batuti in cap.
Buna. Nu cred ca mana cu care scrii influenteaza activitatea cerebrala. De exemplu eu sunt stangace, iar in clasele primare invatatoarea a incercat sa ma forteze sa scriu cu mana dreapta insa fara succes. Parintii nu m-au obligat sa incep sa scriu cu mana dreapta, dar prin practica poti scrie cu ambele maini. De curiozitate am mai incercat sa scriu cu mana dreapta, se poate dar scriu urat Sper sa te ajute raspunsul.
Nu apar efecte, eventual invata sa scrie cu ambele maini .
Nu este ok insa ca un copil sa fie obligat sa schimbe mana cu care scrie, e stangaci.....asta e, nu e nicio tragedie. Am avut coleg care scria cu ambele maini la fel de frumos, dar am cunoscut si pe cineva care era stangaci si care a spus ca oricat de mult il obligau parintii sa scrie cu dreapta...nu a putut
Incurajeaza-ti copilul sa foloseasca exact mana pe care o prefera pentru ca, altfel, pot aparea confuzii. De exemplu, multi copii stangaci obligati sa scrie cu dreapta nu reusesc sa invete sa scrie, apar diferite tulburari cum ar fi disgrafia sau dislexia, dar si dezorientarea spatiala. Este necesar sa intelegi ca actiunile motorii de mare finete sunt controlate de creier, deci e absurd sa ii interzici copilului tau utilizarea mainii stangi.
https://www.medsana.ro/blog/dreptaci-sau-stangaci/
Buna! Dacă un părinte își forțează copilul este dreptaci, acesta fiind stângaci, aceta la un moment dat își va da seama ca ceva nu este in regula și o sa ajungă și la "cealaltă varianta" adică sa-și învețe copilul sa scrie cu stânga. Aici este parerea mea.
Sora mea este stângace, iar mama mea s-a chinuit s-o învețe sa scrie cu dreapta, intr-un final din cauza mamei mele a devenit ambidextra.
(Tema parintele și copilul a fost un exemplu)