E asa greu sa slabesti fara dieta, doar cu sport + alimentatie corespunzatoare?
Da e greu deci imi raspunzi?
Ok, legat de dukan, evident ca te ingrasi dupa ( asa se intampla la 90 % din diete ). La dukan se intampla foarte simplu, ca iti schimba metabolismul, si dupa faza de atac, revine la normal.
Cea mai buna metoda de a te vindeca de diete este esecut in 90 % din cazuri sau probleme de sanatate.
Eu am slabit 13 kg prin sport + o alimentatie corecta si m-am mentinut fara probleme apoi.
In cat timp ai slabit ca cred ca ai dreptate dietele nu sunt bune
6 luni, slabit sanatos inseamna cam 2 kg / luna, daca vrei sa te si mentii apoi. Plus ca eu fac si bodybuilding, deci trebuie sa mananc mult.
Sfaturi pe scurt :
- in loc de cartofi prajiti consuma orez fiert, cartofi copti, salata
- in loc de friptura prajita o poti consuma fiarta sau pe gratar
- sucuri, alcool, prajeli cam trebuiesc eliminate
- 2 fructe pe zi intre mese e foarte ok, nu baga prea multe fructe
- ultima masa cu 2 ore inainte de culcare
- un mic dejun cu de toate (grasimi sanatoase, carbohidrati, proteine, chiar si carbohidrati simpli - mierea - merg aici )
- 2 sau 3 litri de apa pe zi
- 2 pesti / saptamana ( peste oceanic de preferinta ) pentru omega 3 si omega 6
E bine sa ai mai mult de 3 mese pe zi, in cantitati mai mici, ca sa asimileze corpul mai bine.
Eu m-am documentat ft mult de aici :
www.getfit.ro/alimentatie
Gasesti o gramada de articole, despre slabit, alimente ( daca vrei un aliment anume, spre ex. de acolo am aflat ca fructele pot ingrasa, etc. ).
Si iti faci un plan alimentar a.i. sa ai cam 1500-1700 kcal / zi. Combinat cu sport, o sa slabesti incet si sigur, si o sa te poti mentine apoi.
Da' mai lasa-ne cu dieta ta, chiar nu ai alta treaba, daca vezi ca lumea nu te baga in seama. Te vei ingrasa cat malu'.
Daca nu dai un raspuns folositor du-te in treaba ta