| Sisjjssjjsjs a întrebat:

Dacă un copil/adolescent are o mamă de 140 și un tată de 160, există vreo posibilitate să ajungă la o înălțime normală? Există ceva ce poată să facă pentru a crește mai mult?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da, poti creste mai mult decat parintii. Data viitoare scrie si ce reprezinta cifrele. Pe moment mă gandeam la kg.

regis
| regis a răspuns:

Normalul era relativ. Eu am aceeași înălțime cu bunicul meu, in armata el era cel mai inalt din pluton, eu al doilea de la coadă.
Apoi, copiii de obicei cresc mai mult decat părinții lor, deci limita nu va fi neaparat 160, dar nici la 1.90 nu e probabil sa ee ajunga.
Sunt cateva sporturi care te ajuta sa te inalti, gen baschet, volei, chiar si înot, precum si cateva de evitat, gen haltere.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce înseamnă pentru tine înălțime normala? Că nu există un standard.

| ziustin a răspuns (pentru suntserios):

Medical normal ca exista. Se numeste scala de dezvoltare cu grafic pana la 18 ani. Dar intr-adevar nu exista standard in societate si de multe ori ne facem prea multe probleme

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Frank51 a răspuns:

Poți creste mai mare, dar nu cred că poți să fii înalt. Peste 160 deja ti-ai depășit părinții, și e o înălțime normală, chiar dacă ești scund. Dacă aveai sub 140 era mai nașpa.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai ai creste un 1, 60 și tu, vei fi un pic cam micuț, dar nici nu poți schimba asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea poti bate genetica.
Totusi incearca sa joci basketball sau sa faci inot si poate iti ies cativa cm in plus.

| Ilovedinero a răspuns:

Genele nu se iau numai de la parinti.Genele se transmit 6 generatii, depinde la cine se dezvolta. Daca au bunici, strabunici inalti, unchi sau verisori de sange da, exista sanse sa creasca.Sunt exercitii care te pot ajuta sa fii mai inalt, conteaza si tinutele pe care le porti.

| Konstantinos99 a răspuns:

Depinde de gene, mai ai si bunici si matuse, ia mai arunca un ochii si exista si sanse sa iei gene de la generatii mult mai vechi anterioare (strabunici, stra strabunici.) Daca vrei ceva anume roaga-te, eu am vrut par cret si surpriza laughing)) dupa 2 ani a inceput sa se increteasca Happy happening. Oricum ti se va da ce iti trebuie si ce ani nevoie in viata.

| ziustin a răspuns:

Normal ca exista, chiar sa ii depaseasca. Conteaza si geneticul bunicilor. Plus ca nu poti spune ca un barbat la 1.60 nu are inaltime normala. Daca este dezvoltat normal, este la limita de jos a graficului. Nasol era daca suferea de o boala din care sa fie pitic, ma refer la tatal tau. Acelasi lucru edte valabil si la mama ta

| LidiaDora a răspuns:

Inot si mers la endocrinolog.