Depinde de afectiune.
Din fericire, tehnologia a avansat mult in domeniul medicinei, iar multe afectiuni ale ochilor pot fi rezolvate prin operatii laser.
Consulta un oftalmolog, o sa-ti zica ce e nevoie sa faci si daca e posibila alta varianta, nu ochelarii.
Dacă faci niște exerciții zilnice pentru ochi, da.
Și eu am aveam -1, 75 dioptriile la un ochi, iar la celălalt -1, 25, iar acum am -1, 63 la un ochi iar la celălalt -1, 19 datorită că m-am ținut o lună de exerciții. Găsești o grămadă pe internet, dar trebuie să le faci zilnic, fără abatere și nu te aștepta din prima săptămână să ai rezultate.
Dacă ai ochelari pentru lumină albastră folosește-i mereu când stai la calculator/telefon, iar dacă ochelarii tăi nu sunt împotriva acestui tip de lumină, încearcă să stai mai puțin pe internet, în jur de 2-3 ore pe zi și fă o pauză la fiecare 10 minute la care îți scoți capul din gadget și privești 5 minute în jurul tău, pereții, diferite obiecte aflate la distanță de tine, fără să porți ochelarii. Încearcă să privești prima dată un obiect apropiat, apoi un obiect mai depărtat și tot așa, chiar dacă vezi în ceață ajută la focalizare.
Nu ai pentru ce, sper să te ajute tot ce ți-am spus mai sus și să scapi la un moment de ochelari. Și eu îmi dau toată silința să scap de ei, uneori chiar reprezintă un chin...