| Girly97 a întrebat:

Daca vrea cineva sa isi afle grupa de sange si a i s-a luat o proba de sange la 10-12 ani dar nu se mentioneaza in fisa despre grupa, asta inseamna ca pentru a o afla, ar trebui o noua monstra?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Daca vrei sa iti afli grupa de sange trebuie sa iti i-a sange, eu cand mi-am facut analizeze i-am spus si daca poate sa imi spuna si grupa de sange pe care o am, iar cand m-am dus sa imi de-a desfasuratorul la analize, era trecu grupa.
Nu are cum sa iti afle grupa de sange dupa o proba de acum ceva ani, deoarece ce tu nu ai specificat daca vrei sa iti stii grupa sanguina ( cei care au analizat sangele, au cautat doar ce li s-a cerut nu si grupa).
Mie mi s-a mai spus grupa de sange si cand am donat sange, acum 2 saptamani deorece acolo e musai sa iti stie grupa de sange ( au aflat acolo grupa de sange cand au luat un pic de sange de la deget, si au pus-o pe o lamela cu o solutie, acum nu ma pricep la chimie si nu stiu cum si-a dat seama ce grupa am cu ochiul liber).
Deci, cel mai bine e sa te duci la medicul tau de familie si sa faci un set de analize si sa spui ca vrei sa stii si grupa sanguina, afla si daca esti sanatos, dar si ce grupa ai.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, este o analiza separata, se face dintr-o noua mostra de sange (monstra nu exista, verifica DEX-ul cand nu esti sigura de existenta si corectitudinea unui cuvant)

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu sunt medic dar am avut si am in familie! Asa ca spun doar ce stiu, anume ca grupa sanguina a unei victime sau pacient nu e niciodata luata din acte mai vechi sau noi, pentru ca sunt motive care se pune in pericol viata celui pe care vrei sa-l salvezi.Din cate stiu, dintotdeauna, grupa sangvina este facuta pe loc, in timp util(si nu dureaza mult, deci), poate nu toti medicii stiu asta, dar sigur stiu cei care au lucrat sau lucrat in spitale de urgenta sau ambulante.Nimeni nu risca pe probe vechi in situatii de urgenta!
Mai ales ca e un test chimic simplu si rapid! La fata locului.