| RAY a întrebat:

Dar carnea se poate metaboliza in trigliceride?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu, doar carbohidratii in exces, sau poate si colesterolul, dar stiam ca trig sunt de la carbo. Proteinele n-au treaba cu trig.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Nici grasimile?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Sincer? Nu stiu exact! Stiam ca doar carbo insa s-ar putea sa ma insel. Da o cautare pe goole ca precis gasest despre.
Stiam ca grasimile fac colesterol, si carbo trig, adica excesul. Desi si aici e discutabil, sunt destul care-s grasi si au exces de carbo dar trig mult sub limita. Bine grasi sa zic un 15 kile peste, nu 50.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Eu am avut 260 am consumat multi carbo in saptamana de paste, m-a pus naiba sa fac analizele marti, cand eu toata saptamana de paste
salata de beuf
cola
cozonac
prajitura
fructe multe
nici nu ma mir
cand sa repet analizele?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Apropo de cand imi contorizez calorile am slabit

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Normal ca ai slabit, sa ma mai lase aia cu disocierea carbo de proteina de cucu, ca sa mancam atat sau atata. Conteaza cate Kcal mananci, bine facand abstractie de sanatos, ca ala este separat subiect, nu are legatura. Ca asa si legumele crescute in tuburi in Turcia sunt praf ca sanatate, toate legumele, carnea injectata, cu hormoni, deci daca e sa o luam asa, o ciocolata bio cu ulei vegetal, cacao, alune, zahar brun e mai curata la o adica, zic asa ca idee doar.

Trig nu prea cresc intr-o saptamana! Nu stiu daca 260 ala era de la alea sau nu e asa oricum, cand ai tinut dieta cat e? Repeta dupa o luna de mancat sanatos sa vedem. Insa e posibil sa fie si de la o saptamana, nu stiu.
Adevarul il aflu eu si tu la 3-4 luni de cand ai slabit la greutatea normala si sa mananci sanatos perioada aia si miscare, atunci povestea e la suprafata.

Se iau analize si imediat cand esti slabit, si dupa 3 luni sa vedem, ca poate nu au avut timp sa scada toate. Glicemie si profil lipidic ca in asta intra colesterol total, ala bun, ala rau, trig. Si e bine sa faci si HbA1C adica hemoglobina glicozilata, sa vedem media glicemiilor pe trei luni, adica cam cat ai avut constant. Ca. daca e mare, trebuie sa iei masuri, ca degeaba iese 110 pe nemancate si zicem ca e asa si asa, daca iese 7-8 % aia, ca in la suta e, peste 5, 6 si pana in 6, 4 e prediabet, intre 6, 5 si mai sus e diabet. Nu te juca cu diabetu ca doamne fereste, macar sa n-ai. Si e formula care traduci la suta ala in glicemie valoare, dar mai putin conteaza asta.
Plus ca dupa o masa cu carbo, era bine sa iei la 2 ore glicemia, trebuie sa fie sub 140 la sanatosi. Nu are neaparat legatura cu aia de dimineata, aia poate fi 95 si la 2 ore 180-200, si de acolo ies glicozilate mari, adica analiza aia, de aia se si face.
Faci si transaminazele cele doua sa vezi ficatul daca e ok.
Astea le poti face intr-o luna acum.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Glicemia e foarte buna, colesterolul e bun si ala rau si ala bun, am facut analiza aia pe 3 luni dar acum 3 luni cand aveam 86 alte vremuri, mi-a iesit prediabet, eu de cateva zile consum hrana doar la ora 13 si atat si apoi post ma sunt foarte bine, iau si xanax si uite am reusit sa adorm 8 ore azi noapte cv minunat, sa stii ca nu trebuie mult efort sa slabesti eu un 7 zile am ajuns de la 82, 3 la 78, 6 cum? Restrictie calorica de 1200 cal si ma plimbam 3 ore prin camera asta poate oricune, faza e ca eu nu mi am calculcat calorile de la inceput si na de asta, recomand si tie olombate prin casa ca slabesti, am slabit 1kg restul restul erau apa si glugogenul din sange trecand de la high carb la high protein

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Ai ajuns la 78, 6 ca elimini apa tot mereu, odata scazuta carbo, rinichii elimina mai multa apa, ai slabit maxim 1 Kg in 7 zile, pe bune zic, n u apa. Sarea si carbo retin apa in organism! Pana la urma se stabilizeaza si nu mai slabesti tu asa aparent minune, adica nu vei mai da apa mai multa afara.
Si cat a dat analiza pe 3 luni HbA1C daca ai facut-o!? In la suta se masoara.
Nu aveai 86 daca era prediabet acum trei luni, aveai peste 100 glicemia.

Eu deja am slabit cam 2, 2 kg in 38 de zile, nu fac miscare mai multa decat aia uzuala ca nu am dispozitie si ma oboseste, mananc orice, nici un high protein, uite ieri am facut paste cu branza la cuptor, 75 % sunt paste deci carbo, alaltaieri seara am mancat patru chifle cu nutela. Ma intereseaza Kcaloriile pentru slabit, cu 2270/zi constant am slabit kg alea, de la 77, 9 la 75, 7. Nu ma grabesc sa dau repede, tot scade, mananc de toate fara sa tin cont de nimic, traiesc clipa dar si bine, dar nu fac efort, atat simt sa mananc in mod natural, altfel mancam si gata, chiar daca ma ingrasam, ca atunci cand ma ingrasam de aia ma ingrasam, ca mancam mai mult tot in mod natural.
Nu e greu pe dracu! E f greu daca omu are foame si pofta mai mult decat trebuie.

Chiar nu prea fac miscare! Stau mult in pat la TV, la telefon, dorm mult. Ce ma mai duc jos la cumparaturi 5 min dar si asta la 3-4 zile. In general de aia apar dupa ora 18-19 pe net. Dar nu conteaza, conteaza cate Kcal se arde si cat este deficitul, atat. Eu le-am calculat la centima exact, deci nu-s banuite, calculate manual de mine dupa valori, plus ca si proba cantarului confirma calculele cu precizie de cam 97 %. Cantarit la fix tot pe cantar ca lumea de bucatarie. Nu ma intereseaza sa reduc carbo neaparat, am si carbo si proteine si tot ce trebuie, ca nici prea high protein nu e bine pentru rinichi daca-s prea multe.

Pe partea de E-uri sau altele, nu ma intereseaza, nu imparatesc lumea 1100 ani. Insa totusi nu mananc cine stie ce E-uri, branza, smantana, oua, lapte, paste, mancare gatita, nutela, paine, carne de curcan la gratar, ciocolata, dulceata, cam in astea ma invart.

Iar cu sucul Fanta de lamaie si portocale zero, cum am zis nu ma intereseaza ce au in ele, imi place si beau, ma int ca nu ingrasa, atat.
1 L de Fanta normala are 470 Kcal, 1 L din astalalta are 20, nici nu se compara. Prima are 100 g carbo, a doua are doar 1 g!
Nu am de ce sa-mi iau o placere ca sa traiesc 1001 ani, nu are sens.
Dar in schimb ingrasarea distruge in timp fulger, aia trebuie sa o evit. Ca daca de cancer sau altele mor in 10-15-20 ani, si asta daca, ca nici asta nu e 100 % ca se intampla, de ingrasat in 6 luni poti lua si 50 kile, deci e mult mai periculos, cel putin pentru mine.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Mann am scris deja ca scaderea a fost doar de un 1kg de fapt, cat despre prediabet asa a iesit in feb am facut la medlife daca vrei iti dau analiza sa vezi, acum in prezent glicemia a fost 84, colesterolul bun un pic de anemie si tricitrgile alea mari 265, am facut multe analize, merg peste tot unde se poate

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, ai zis ca 1 Kg. Eu te-am intrebat de HbA1C adica hemoglobina glicozilata, nu glicemia. Adica media glicemiei pe 3 luni, se masoara in procente, iti zice 6 %, 5 %. Ca este foarte importanta! Poti avea 86 si sa ai aia 6, 5 sau 7, adica neinordine, pentru ca tu poti sa ai 86 pe nemancate, si dupa mese mare la 1, 2 sau 3 ore, si media poate iesi mare!
Inteleg ca pe nemancate acum ai 84, dar daca ai facut si aia de mai sus zi cat e, dar nu stiu daca ai facut-o, nu stiu daca stiai de ea ca sa o ceri!

| RAY explică (pentru Mosotti):

Hemoglobina glicozilata arata un prediabet, cat a fost rezultatul am uitat, ultima glicemie luata a fost 86

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Mda, inseamna ca aveai intre 5, 7 si 6, 4 %. Deci aveai prediabet! O mai faci odata sa vedem si intr-o luna si dupa ce slabesti, bine daca ai facut-o in ultimile trei luni, nu are sens, ca nu se face mai devreme de 3 luni.

Insa este foarte important cat ai la 2 ore dupa mese! Ia masoara, in special dupa dulciuri, paine, deci mese cu carbo. Fa rost de un glucometru de la cineva daca nu ai si fa odata asta. Ca daca doar aia e dimineata era peste 100 si dupa mese e sub 140, atunci e bine, ai revenit la 84 acum dimineata.
E posibil ca la 2 ore sa fie 150-170, nu cont ca ai 84 dimineata adica f buna. Ca vad ca esti cam predispus si trebuie sa fi f atent.
Inainte de ziua cu 84 ce mancasei la ultima masa?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Gratar si 3 oua

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Deci nu ai avut carbo! Dar oricum daca aveai probleme sarea de suta si asa, sa speram ca ramai cu glicemia f buna dimineata sub suta, insa ar trebui sa fie sub suta si daca mananci sa zicem de ex o masa cu 200 g carbo, dupa 5 ore glicemia trebuie sa coboare sub suta, deci la 10-12 ore, e super buna sau ar trebui adica dimineata.
Sau na, o masa cu 75-100 g carbo, o masa normala.

Si cand a iesit peste suta inainte ce mancasei inainte de dimineata masurarii?! Si la cat timp distanta? cate ore adica.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Nici nu stiu ce sa mai manc, uni spun ca carbo sunt rai, uni ca grasimile, uni ca proteinele, o sa mor de foame

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Lasa ca nu mori! Slabesti doar. S-a murit de foame doar la foametea din 1946 si la Auschwit, asa ca nu o sa mori nici tu.
Nu mori ca ai destule kg in plus adica rezerve, isi trage de acolo full cat e nevoie, corpu NU sufera, e el hranit optim.
Ori trage doar deficitul caloric din rezerve, ori trage tot daca nu ii dai nimic, deci oricum el nu discuta.
Cand termina fat-u atunci e nasol, intra in fibra si dupa aia da, mori.

Nu e nimic rau daca e in cantitate echilibrata, abuzul face rau, atunci totul e rau. Pana si proteinele obosesc mult rinichii daca-s multe.
Trebuie sa mananci echilibrat doar cu deficit caloric. Si la deficit nu prea ai cum sa abuzezi de nici una, deci este f okey.

Întrebări similare