Operatia de alungire a picioarelor incepe sa reprezinte, pentru tot mai multi, o solutie de schimbare a infatisarii. Cresterea in inaltime este tot mai des vazuta ca o necesitate, de aici si apelul la aceste metode medicale de modificare a corpului.
Totusi exista o serie de dezavantaje pe care aceasta operatie le implica si o serie de riscuri la care care pacienii pot fi supusi.
Riscul de infectie
Riscul de a suferi o infectie severa dupa interventia chirurgicala atinge procentajul de 4%. Acest procentaj este mai mic decat acela sesizat in cazul extragerii taruselor, adica intre 25-50 %. Acest lucru se intampla datorita incapacitatii organismului de a se adapta la noile aparate, pe care le resinge.
Costuri materiale
Marea problema a acestei interventii o reprezinta costurile pe care potentialul pacient trebuie sa le achite pentru a putea beneficia de aceasta operatie. Pe langa operatia propriu-zisa, costurile vor fi plusate de medicamentatia necesara si posibilele riscuri, infectii ce pot aparea.
Timpul implicat
Pentru a beneficia de cresterea din urma operatiei, pacientul trebuie sa aiba multa rabdare. Pe langa perioada de spitalizare el trebuie sa mai adauge timpul petrecul cu dispozitivul de fixare atasat la nivelul piciorului, plus perioada de ghips. In momentul deciziei de alungire a piciorului, pacientul trebuie sa fie constient ca nu va mai putea folosi timpul asa cum o facea in mod normal, ceea ce reprezinta clar un minus.
Durerea
Dupa interventia chirurgicala pacientul este supus unui disconfort cauzat de durerea la nivelul picioarelor. Aceasta poate deriva in alte probleme cum ar fi: insomniile acute si starea de nervozitate/ moleseala a pacientului. Durerea, de cele mai multe, ori se transpune in stari psihice, ajungand pana la regret asupra interventiei chirurgicale.
Riscul unei a doua interventii chirurgicale
Daca organismul pacientului nu a receptat cum trebuie schimbarea sau daca unele opertatiuni efectuate initial nu au fost tocmai bune, exista riscul ca pacientul sa mai fie supus inca o data unei interventii chirurgicle. Pe langa efortul organismului de a se reface inca odata, aceasta operatie presupune investitii financiare si temporale aditionale.
Iata, deci, cate riscuri si dezavantaje impune operatia de alungire a picioarelor. Toate acestea pot fi evitate printr-un program simplu ce consta in combinarea exercitiilor fizice cu alimentatie si somn. Efectele programului natural sunt intotdeauna pozitive si nu exista riscuri de niciun fel. Asa ca inainte de a te avanta sa te asezi pe masa de operatie, incearca si varianta naturala de crestere in inaltime!