Doua felii de paine cu una de salam cu o felie de cascaval.
pui intre feliile de paine cascavalul si salamul si apoi mananci
pofta buna
Fundita?
Salam de biscuiti :) nu e chiar o prajitura in adevaratul sens al cuvantului (cu blat sau creme) dar e un dulce care se face usor si e gustos:) http://www.e-retete.ro/retete/salam-de-biscuiti eu am pus nuca tocata marunt nu prajita si stafide :) foarte bun :)
Http://gastronomie.ele.ro/Prajituri_--rc154.html
http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Prajituri/Retete-de-Prajituri/
:)sunt multe.
Sper sa-ti fie de folos
Http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Chec_in_doua_culori-e0.html
NU e prajitura dar e ceva usor de preparat si gustos:
http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/253/Salata-de-fructe.html
http://www.ro-mamma.com/subiecte/o-prajitura-usor-de-facut
http://www.copilul.ro/......-5498.html
http://www.lalena.ro/34-reteta-prajitura-cu-mere.html
Uite:
TIRAMISU:
-ai nevoie de piscoturi,cafea, cacao, crema pentru tiramisu(gasesti la magazin)
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema. Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Sper sa-ti placa si sa te ajute. POFTA BUNA.
RULADA TURCEASCA
*500 ml lapte
* 100 g zahar
* 75 g faina
* 25 g unt
* esenta de vanilie
* 100 g nuca de cocos
* 100 g nuca macinata
* 200 ml frisca lichida
Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca.
In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil
Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade
Funda?
Heii!
Am cateva idei care s-ar putea sa te ajute:
1.Negresa:e o prajitura simpla si delicioasa:x
ai nevoie de:2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt
ierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.
eparam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin)
Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa.
Ea` arata asa:
http://www.google.com/......tp?/imgres
si inca o idee de prajitura la fel de gustoasa:x`:
2.Prajitura raioasa:ai nevoie de:
4 oua
faina cat cuprinde
1 cana de untura (250ml)
1 cana zahar (250g)
un varf de cutit de bicarbonat stins in otet
esente dupa gust
300 g dulceata de visine (pentru umplutura)
Se bat ouale cu zaharul, untura si cu bicarbonatul stins pana se dizolva zaharul. Faina se adauga treptat pana devine o coca suficient de groasa cat sa se poata intinde si rula. Din coca rezultata se opreste cca o cana pentru ornat. Restul de coca se intinde intr-o tava unsa in prelabil cu ulei. Dulceata se adauga uniform peste coca. Coca pastrata se da prin razatoarea cea mare deasupra dulcetei.
Se baga la cuptor pentru 45 min la foc potirvit (nici prea tare, nici prea mic). Se mai intoarce la cca 15-20 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se tapeteaza cu zahar pudra si se taie in romburi.
Si poti sa o servesti cu ceai cald :xx`hmm.e delicoasa
Sper ca te-am ajutat. Funda?;;)
Buna! Cremes inteligent:
1. 8 Galbenuse, se amesteca cu 200gr zahar macinat, 4 vanilii, 150gr margarina si 9 linguri faina, dupa ce se amesteca toate astea se adauga treptat 1l lapte.Albusurile ramase se bat si se amesteca usor. Tava se unge cu margarina si se da cu faina, nu va speriati pentru ca compozitia va fi subtire, se pune la cuptor 15minute la foc tare si 30minute la foc mic.E foarte gustoasa!