anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dati-mi si mie o reteta de dieta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Lasa dietele elimina grasimile, prajelile, dulciurile, sucurile, pastele bea multa apa si fa mult sport si ciorba de varza slabestewinking

| ViVi a răspuns:

1.Trebuie sa bei cel putin 2 l de apa plata pe zi

Nu trebuie sa mananci cu 4 ore inainte de culcare

Evita grasimile si dulciurile, dar nu atat cat sa mori de pofta

Nu te infometa! Daca te roade stomancul poti oricand sa mananci un mar, o portocala, ori o leguma

. Manaca cat mai mult kiwi si grepfruit. Aceste fructe stimuleaza arderea grasimilor si sunt gustoase.

. Incearca sa elimini sarea in exces din alimentatia ta.

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nu neglija aceasta prima regula

Elimina total din alimentatia ta painea alba. Daca nu poti 1

manaca fara paine, atunci opteaza pentru cea integrala.

succes

@vivi

| DoctorX a răspuns:

Uita de diete. Numai iti dai peste cap organismul, il privezi de substante necesare, scazi imunitatea si multe alte probleme potential grave; plus ca dupa o dieta de slabit, organismul are tendinta sa revina rapid la greutatea anterioara sau chiar mai mare.
Dupa parerea mea, cheia este in modificarea regimului de viata (mese regulate, somn bun, sport) si un regim alimentar combinat hipocaloric adaptat activitatii zilnice pe care o depui. Cel mai bine e sa iei legatura cu un nutritionist care sa te indrume in directia buna.

| danap a răspuns:

1. De la o prietena nutritionista:

LUNI - cartofi fierti + putina sare (mancati de cite ori va e foame, cit puteti, fara restrictii)
MARTI - muschi de vita fiert ( e mai moale)
MIERCURI - toata ziua numai grepfruit (alb sau rosu)
JOI - iaurt (orice fel, dar daca e dietetic, mai bine)
VINERI - peste fript sau fiert (eu am facut pastrav)
SAMBATA - iaurt + 2 oua fierte (iaurt cit vreti)
DUMINICA - carne de pui fiarta (fara piele bineteles)

Cu dieta asta, eu am slabit de fiecare data 5-6 kg/saptamana

2. Fara dulciuri rafinate, alcool, sare, biscuiti, saratele, floricele si alte prostioare pe care le mananci din plictiseala. Pune-ti la treaba vointa timp de o saptamana si nu vei regreta...

Amestecuri pentru mic dejun si variante
Asigura-te ca iei micul dejun in fiecare zi! Bea o ceasca sau doua cesti cu cafea sau ceai (negru, verde, din plante sau din fructe).

Din fiecare lista alege un singur fruct, un singur aliment proteic si unul cu carbohidrati.
Poti sa le amesteci cum vrei, important este sa nu mananci mai mult de unul.

Fructe (alege unul din lista)

* 1 banana mare
* 1 mar sau o para mare
* 1 felie mare de pepene galben
* 1 grepfrut, taiat felii
* 2 fructe kiwi
* 80 g ananas, crud sau din compot, fara adaos de zahar
* un pahar (200 ml) cu suc de fructe (cu pulpa)
* 80 g capsune, zmeura, afine, simple ori in amestec (fructele de padure inghetate sunt foarte bune).

Proteine (o singura varianta din lista)

* 2 linguri de iaurt simplu, semidegresat
* o cana cu lapte degresat
* un ou mare fiert sau jumari (in teflon, fara grasime)
* 3 felii subtiri de bacon, prajite pe gratar
* 85 g somon afumat sau ton, in suc propriu
* 75 g branza telemea
* 100 g branza de vaci
* 2-3 linguri fasole boabe sau linte, sau naut - gatite
* 40 g de nuci, alune sau fistic, fara sare

Carbohidrati (o singura varianta din lista)

* 1 felie de paine integrala: neagra, Dieta, Graham, cu tarate, secara, ovaz, cu seminte de in, de floarea-soarelui, de dovleac etc.
* 5 linguri de muesli, fara adaos de zahar
* 4 linguri fulgi de porumb, fara adaos de zahar, cu 1/2 cana de iaurt sau lapte degresat
* 2 biscuiti din ovaz sau 4 din orez expandat, fara adaos de grasime sau zahar
* 5 linguri de cereale integrale cu fructe, fara adaos de zahar

Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie doar sa-ti doresti

Întrebări similare