anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dau Funda! A folosit cineva vreunul din urmatoarele tratamente pentru disparitia alunitelor?

Câteva reţete pentru înlăturarea aluniţelor:

- Aloe - rupeţi o bucăţică de frunză de aloe şi frecaţi aluniţa cu partea din care curge sucul. Repetaţi acest procedeu de mai multe ori pe zi, până la dispariţie.

- Biter suedez - înmuiaţi un tampon de vată într-o soluţie de biter suedez, aplicaţi vata pe locul aluniţei şi apoi fixaţi tamponul cu leucoplast. Aplicaţia se menţine timp de 4-5 zile, după care se spală locul şi se aplică din nou.

- Decoctul de coada calului - puneţi 2 linguri de plantă la 100 ml apă, fierbeţi 5 minute, strecuraţi şi înmuiaţi o compresă în acest decoct. Aplicaţi această compresă pe zona aluniţei şi lăsaţi o zi şi o noapte.

- Iedera - puneţi 4 linguri de frunze şi ramuri tinere la 250 ml apă şi fierbeţi timp de 20 minute. Se strecoară şi se pune o compresă cu acest lichid.

- Coaja de nucă verde se poate folosi cu succes mai ales în cazul aluniţelor unice. Coaja se va pune strict pe aluniţă de mai multe ori pe zi, ţinându-se câteva minute.

- Pătrunjelul - puneţi la fiert 1 rădăcină de pătrunjel la 200 ml apă, până va scădea apa la jumătate. Se strecoară şi se va pune o compresă înmuiată în preparatul obţinut. Compresa se va menţine umedă timp de 24 ore, după care se poate apoi schimba cu una proaspătă. Acest tratament se poate urma până la dispariţia aluniţei.

- Uleiul de ricin - se umezeşte un tampon de vată cu ulei de ricin şi se frecţionează de 3-4 ori pe zi aluniţa, până la dispariţie.

- Rostopasca - se fac aplicaţii de mai multe ori pe zi pe zona aluniţei cu tinctură sau suc proaspăt de rostopască. De asemenea, se mai poate folosi suc de urechelniţă (Sempervivum tectorum).

- Propolisul - pentru înlăturarea aluniţelor se poate folosi propolis brut care se aplică pe zona dorită şi se acoperă cu un leucoplast. Propolisul se va schimba o dată la 2 zile. De asemenea, se mai poate folosi şi tinctura de propolis care se aplică cu ajutorul unui tampon de vată pe aluniţă de 2-3 ori pe zi, până la dispariţia completă. Este unul dintre remediile cele mai indicate.

- Varza - se striveşte o bucată de foaie de varză, se unge cu tinctură de propolis şi se fixează pentru 24 ore cu leucoplast. Se spală apoi şi se aplică din nou, până la vindecare.

- Spirulina cremă este şi ea un remediu eficient pentru dispariţia aluniţelor. Se foloseşte pentru ungeri locale de 2 ori pe zi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Multam, sunt de incercat, dar se poate sa nu functioneze. Erau niste smecheri pe net care vindeau retete de astea. Intrebarile ar fi: 1. daca functioneaza 2. daca nu le irita si nu le malignizeaza.





Am folosit doar metoda chirurgicala, in cazul unei alunite rupte si iritate.

| luluta a răspuns:

Varza e buna pentru cosuri dar pentru alunite e buna crema "repair"

| raspunz a răspuns:

Salut.
Nu am încercat astfel de remedii, cunosc pe cineva care a aplicat cu succes metoda cu bitter pe o aluniță unică. Sunt însă medic și nu recomand astfel de remedii. Majoritatea sunt factori iritanți. Alunițele sunt niște anexe ale pielii, făcute din celule încărcate cu pigment. Nu e bine să te joci cu ele. Orice factor iritativ local, care rănește o alniță în mod repetat poate să o determine să se transforme într-un cancer. De aceea e bine să se evite și alte traumatisme repetate, la bărbierit de exemplu sau la aplicarea a diverse substanțe chimice iritante.
Cea mai sigură cale de a îndepărta o aluniță cu aspect inestetic sau cu risc de malignizare este chirurgia. Operația este banală, nu doare deloc, se poate face la un cabinet de chirurgie plastică după ce ai trimitere de la medicul dermatolog sau medicul de familie. Este singura metodă pe care o pot recomanda. Se mai pot îndepărta și prin electrocauterizare dar prin această metodă alunița este distrusă, nu se trimite la laborator pentru a fi investigată și nu știi ce a fost acolo.

Întrebări similare