Ca remediu naturist iti recomand ceai de tei combinat cu busuioc sau ceai de sunatoare.
In cartea "Arta aromaterapiei" (Robert Tisserand) scrie ca pentru migrene sunt indicate urmatoarele plante: lavanda, maghiran ("scade tensiunea arteriala crescuta"), melisa, menta, musetel, rozmarin.
Poti face o cura cu ginkgo biloba comprimate sau ceai sau magneziu solutie buvabila sau magne b6.
Mai poti lua quarelin, aulin pentru durerea de cap.
Dar cel mai bine mergi la un medic (neurolog) pentru tratament si alte investigatii.
Incearca sa nu te stresezi prea mult si odihnestete.
Ai grija medicamentele, dar si plantele folosite pentru ceai au contraindicatii.
Informeazate bine inainte de a le folosi.
Sanatate.
Felii de cartofi cruzi prinsi de frunte cu un batic. Uneori, o durere de cap sau o migrena poate proveni si de la o problema a stomacului.
Daca iti e si rau si nu poti manca trebuie sa mananci si sa ragaii. Daca te doare capul stai intinsa in pat cu ochii inchisi fara sa te deranjeze nimic timp de 10-15 minute. Daca inca te mai doare capul ia un ibuprofen sau daca ai migrene si iti e rau de la mancare ia colebil. Eu asa fac. Sper ca te-am ajutat.
Poti sa mai pui spirt pe un fular il pui la frunte mananci paine prajita, covrigi si ceai si iti trece.
Mie migrenele imi trec doar cu Quarelin. Dar depinde de organismul fiecaruia. Am incercat cu multe analgezice inainte de a descoperi Quarelinul si nu m-au ajutat. Sper sa-ti fie de folos si tie, caci stiu ce inseamna migrenele. Cat despre hipertensiune, sfatul meu este sa te adresezi medicului de familie pentru un consult si un tratament adecvat. In rest, sanatate maxima!
Trebuie sa intelegi un lucru ca sa tratezi cu succes migrenele trebuie elucidata in primul rand cauza lor, apoi tratamentul simptomatic, iar acesta se stabileste pentru fiecare persoana in parte, nu exista sfaturi general valabile, pentru ca fiecare persoana reactioneaza in parte la un medicament sau altul si in fine daca esti hipertensiva esti obligata sa mergi la medic