Bună.
Greutatea ideală este de 49 de kilograme.
Poți face înot pentru a te mai înălța, ești scunduță.
Pa, pa.
Buna ,
Indicele corporal se calculeaza in functie de greutate si inaltime, astfel: Kg / (Hm2)=IdC
Kg- greutatea;
H- inaltimea in cm;
m2- metrii patrati (asta inseamna ca inmultim H cu H ca sa avem H la patrat sau H la puterea a 2-a).
Indicele normal ar trebui sa fie undeva in jur de 20 (mai concret, intre 18 si 24-25), asadar o luam invers:
Kg / Hm2=IdC
Y / (1.59 x 1.59)=20
=>Y=20x2.53
=>Y=50
Asadar, daca ai pana in 50 de Kg ar trebui sa fie ok...
Cat despre inaltime la varsta ta (sau a persoanei la care te referi), anormala nu este ci doar mai rar intalnita!
De obicei conteaza si relieful/zona... in anumite zone copiii sunt mai inalti, altundeva mai scunzi, etc.
Numai bine!
Sper ca ti-am fost de ajutor .
Http://www.calcule.ro/Sanatate-Greutate-Ideala/Inaltime-sex-varsta.aspx
Foloseste calculatorul asta.
Acum totul depinde si de cum e proportionata masa musculara.masa osoasa...important e sa nu ai grasime in exces...eu am 16 ani an 95 de kg 1, 84 inaltime am facut lupte libere fac si sala si nu am grasime deloc.sunt foarte atletic.nuca unu care la inalimea si greutatea mea de. abia se misca
Salut.Eu sunt baiat si am cam 1, 66-1, 68 cam asa, am 13 ani si cam 48-49 sau chiar 50 kg si nu sunt cine stie ce grasime.Iti dau o poza sa vezi cum arat.Cred ca e normal sa ai 1.59 si vreo 40kg acolo. Sper ca te-am ajutat.
Salut! Eu la 13 ani, am 52 kg. si mi s-a spus ca este o greutate normala! Tinand cont de inaltime, eu joc baschet de aproape 2 ani si am in jur de 1.68. Cred ca 1.59 este o inaltime aproape potrivita. Esti in crestere :*!
IIIIIIIIIIIII întreabă:
roxi98 întreabă: