| Mimosa121 a întrebat:

Dau funda! E urgent! Am călcat pe o parte si am căzut jos, mai jos de jlezna mi s-a umflat ceva e ca o mingiuta. Va rog ajutatima, ce trebuie să fac? Peste cit timp va trece? Și va rog nu vreau răspunsuri de genu durere la doctor sau spinele părinților. Va rog ajutati-ma

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Pava_Angelo_1990 a răspuns:

Asculta, si eu am patit la fel, am fost la antrenament, eram in viteza, am calcat gresit si in urmatoarea zi mi s-a umflat glezna rau de tot si am simtit si eu un fel de biluta, tot ceea ce trebuie sa faci e sa pui apa in 2-3 flacoane, si dupa le bagi in congelator (dai congelatorul la 5 daca vrei sa se inghete mai repede) Dupa le scoti si le pui in jurul gleznei afectate, 2 in lateral una sus si una jos (daca simti dureri la ligamente sau in jur) si daca ai 3-4 perini sa iti pui glezna pe ele *ATENTIE - sa ai un prosop pe perne si in jur, sa nu uzi perinile sau patul ) Funda? big grin

1 răspuns:
| bulin a răspuns:

Nu ai cum sa nu vrei raspunsuri de genul "du-te la doctor".Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a preveni anumite complicatii este sa mergi la ortopedie pentru un RX la picior.
Pana ajungi la doctor trebuie sa-ti pui geata pe locul acela (nu direct pentru a nu crea arsuri) si sa stai in pat, fara a face efort fizic. Daca doare poti lua antiinflamatoare.