| gheorgheasdasa a întrebat:

Dau funda. Este adevarat ca lipsa somnului chiar si pentru putine ore ( 1-2 ore ) ucide o parte din neuroni sau ca fiecare ora nedormita din cele necesare iti scade un pct IQ? Am citit chestia asta pe un site unde spunea ca o universitate importanta din Marea Britanie, mi se pare ca Princeton a facut aceasta "descoperire", vreau mai multe detalii daca cunoasteti cam cati neuroni mor intr-o ora nedormita? cu ce ne afecteaza lipsa somnului chiar si pentru o ora?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| LowWw a răspuns:

Asta ar insemna ca IQ-ul meu ar trebui sa dea cu - deci e imposibil deci parerea mea e ca nu e prea corect ce scria acolo.

| Fara_H_Jonny_1996 a răspuns:

Idem Raul.Eu dorm 2 ore/noapte si am un IQ destul de bun, si gandesc foarte bine si clar.

| gheorgheasdasa explică:

Http://www.eva.ro/......-8822.html
punctul 3 ..aici am vazut chestia asta.iar daca este vorba de studiul unei universitati e clar cv serios. daca e cautati pe net chestia asta.

| Ichigo a răspuns:

Frate... noi ne folosim cam 10% din creier doar... ce te doare daca restul de 90 % mor tongue

| gheorgheasdasa explică:

Acel 10% din creier este reprezentat de neuroni.90% din creier este reprezentat de celulele "lipicioase" ..care mentin creierul in forma sa naturala..pentru a nu se deteriora...ai dreptate...numa ca pe mine ma intereseaza sa nu moara o parte din acel 10% happy