Alimentația foarte proastă. Nimic hrănitor. Supa este apă chioară. Legumele si fructele au foarte puține calorii, iar tu devii schelet ambulant. E foarte bine ca ai slabit, 64kg era prea mult, dar nici acum nu e bine. Cel mai bine era la jumatatea intre aceste doua extreme. 50-55kg ar fi cel mai bine. Integreaza urgent proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati. Si mișcare.
Pai si care e faza dc nu ma vad suficent de slab inca. Sunt paranoic sau...
Paranoic nu e cuvantul potrivit. E ceva numit body dysmorphia care inseamna ca nu te vezi asa cum esti tu in realitate, te vezi prea slab prea gras prea scund prea frumos prea urât etc. Vine in multe forme. E o tulburare mentala.
Si ce ar trebui sa fac sa scap de aceasta tulburare
In alimentatia ta ai nevoie urgenta de proteine, carne, oua branza etc
Nu stiu cine gateste pentru tine dar cu siguranta nu o face bine!
Sunt vegetarian nu consum carne si nici branza in schimb in ciorba imi pun un ou fiert
Avand in vedere ca esti in perioada de crestere si dezvoltare, poate ar trebui sa revizuiesti acest concept si sa abandonezi acest stil de viata o perioada.
In primul rand, un ou nu contine suficiente proteine.In al doilea rand, daca mananci oua, de ce nu mananci si lactate? Care este logica?
Si in dieta vegetariana poti integra alimente cu proteine: fasole, linte, mazare, nuci, ciuperci, arahide, migdale, soia etc.
Dar tot proteina animala este mai buna, sursele de proteina vegetala fiind incomplete, adica le lipseste cel putin unul dintre cei 9 aminoacizi esentiali.
Lipsa de proteine, mai ales la varsta ta are foarte multe efecte nedorite:
-deficit in dezvoltarea musculaturii;
-descuamarea pielii;
-imbatranirea precoce;
-edem;
-fragilitatea parului si a unghiilor;
-letargie si/sau depresie;
-tulburari de somn;
-afectiuni ale inimii;
-afectiuni hepatice;
-insuficienta respiratorie;
-artrita;
-calculi biliari;
-osteoporoza;
-cancer de colon;
-anemie;
-tromboza;
-afectiuni neurologice;
-chiar si deces.
Astea sunt doar cateva exemple pentru ca nu are sens sa te plictisesc cu mai multe pentru ca ti-ai facut o idee.
Nu stiu exact cine te-a indrumat pe aceasta dieta, dar nu este in regula.
Tu decizi! Daca vrei sa fii piele si os, malnutrit si sa dezvolti diverse afectiuni, continua asa! Daca vrei sa fii sanatos, poate ar fi bine sa integrezi macar pestele, lactatele si carnea de pui in dieta.
Lactate nu consum deoarece au mai mult calorii decat ouale care nu o sa consum indiferent plus ca imi este frica sa imi schimb alimentatia, nu vreau sa ma ingras imi urasc corpul si ma dezgusta prefer s amor decat sa ma ingras la loc.
Sa mor *
Exista diete doar pe baza de proteine, in special carne.
Deci este gresita ideea ca aceste alimente ingrasa.
De fapt, niciun aliment nu ingrasa sau slabeste.Te ingrasi atunci cand consumi mai multe calorii decat arzi si slabesti atunci cand mananci mai putine calorii decat arde corpul tau, indiferent de ce alimente consumi. Poti manca si cartofi prajiti cu jumari si slabesti atata timp cat caloriile consumate sunt mai putine decat cele arse.Desigur, este ideal sa ai o dieta echilibrata, dar ti-am dat un exemplu.
Poate te informezi mai bine si te gandesti ca vei regreta peste cativa ani ceea ce ii faci corpului tau acum.Perioada de crestere nu o mai poti recupera in veci.
Poti manca orice atata timp cat ai grija la numarul de calorii.
Inteleg ca este gresit dar imi este prea frica sa schimb alimentatia
Si eu inteleg ca ai aceasta teama, dar o bucatica de 100g de piept de pui la gratar are doar 115kcal si mai mult de 20g de proteina.
Poti manca doar o bucatica, sau poti opta pentru lactatele semidegresate.
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa numeri caloriile.Pe internet gasesti caloriile oricarui aliment, in cazul in care este vorba despre un produs care sa nu aiba aceste informatii pe eticheta.
Tu ai nevoie de minim 2000kcal. Poti adopta o dieta in care sa mananci maxim 2000kcal si in unele zile cu deficit, 1500kcal, de exemplu.Si chiar si asa, vei continua sa slabesti.
Poti incerca asta cateva saptamani.
Tu acum esti subponderal si iti pui grav sanatatea in pericol.
Nici macar fructele nu le diversifici?
Ai o alimentatie extrem de dezechilibrata si deja vorbim de ceva timp nu 1luna-2.
Inteleg ca esti vegetarian dar asta nu inseamna ciorba de zarzavat si 3mere.
Diversifica fructele, adauga 1ou fiert cu multe legume ca e piata plina.
Nuci, alune, migdale, caju, seminte de tot felul, cate 50grame in fiecare zi, diversifici si mananci in fiecare zi altceva.
Tu practic in alimentatia nu ai proteine deloc, grasimi nici atat.
Am vazut la niste youtuberi vegetarieni niste idei de mese wow, inspira-te si tu.
Ia masuri cu alimentatia, proteinele sunt extrem de importante mai ales in cazul tau fiind inca in crestere.
Imi este frica sa mananc altceva sa nu ma ingras