Este bine ca te-ai adresat unui nutritionist in primul rand si te felicit pentru asta. A confirmat faptul ca esti sanatoasa si e un lucru bun.Trebuia insa sa ii spui despre nemultumirea ta legata de greutate. El era cel mai indreptatit sa iti sugereze o schema de alimentatie insa vad ca te-a lasat sa te descurci singura si ma mira sincer acest lucru.
In primul rand daca vrei sa slabesti exclude fainoasele din alimentatie. Din categoria fainoase mananca doar orez si mamaliguta.
Pune accent pe legume si fructe dar si pe carne slaba de pui sau peste, branza slaba, iaurturi, lapte semidegresat.
Stabileste-ti 5 mese pe zi incercand sa variezi cat mai mult pentru a nu te plictisi.De exemplu intr-o zi pregateste-ti la pranz peste cu orez iar seara un gratar de pui cu salata verde. Portiile trebuie sa fie mici(nu foarte mici)dar sa incerci sa te opresti inainte de a te simti satula.
Combina alimentatia cu sport in fiecare zi.Eu alerg zilnic, nu pentru ca as vrea sa slabesc ci pentru ca ma deconecteaza si ma face sa ma simt bine.Multa sanatate!
Sfatul meu este ca daca vrei sa slabestitrebuie sa faci crosul de doua ori pe zi dimineata si sara, Asta vara am slabit cu 14kg cei drept ca eram deprins fugeam pe zi circa 6 km.
Am tot 17, 61Kg si vreau sa pun greutate...
dupa un antrenament de polo pe apa ( 1h 30min) iar dupa aceea o diferenta de o 1h pana la cel de arte martiale ( din nou 1h. 30 min) am slabit 0. 5kg... fa tu un calcul...
cei drept fac polo de 8 ani. si nu resusesc decat sa pun 0. 3 kg in plus pe saptamana...
mananca sanatos... adica sa fara sucuri si alte chestii cumparate
si daca iti este foame mananca mere cat vrei tu...
Carmen133 întreabă: