MIEREA NU ARE NICI UN FEL DE EFECT NEGATIV deci raspunsul este NU!
(ma refer la mierea naturala, de casa nu cea din comert)
- mierea ne protejeaza dantura, spre deosebire de zahar care reprezinta in proportie de 90% cauza aparitiei cariilor dentare. Ba mai mult mierea în faguri mestecata, asigura o buna igiena a cavităţii bucale si intareste gingiile si dintii.
- mierea cu propolis se recomanda la tratarea aftelor bucale.
- mierea contine B5(acid pantotenic) care prin activizarea secretiei de hormoni al glandei suprarenale incetineste imbatranirea.
- mierea combate constipatia, avand un efect diuretic
- mierea ne protejeaza stomacul de gastrita sau ulcer; consumata cu 15min inainte de masa inhiba secretia de sucuri gastrice. Iar mierea cu propolis este recomandata in tratarea bolilor de stomac.
- mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural
- obezitatea poate fi prevenita daca inlocuim zaharul cu miere, si evitam alimentele care au in compozitia lor zahar, sau alti inlocuitori sintetici
- mierea previne infectiile, datorita efectului antiinflamator.
- daca zaharul scade imunitatea organismului, din contra, mierea ofera un surplus de vitamine, minerale, enzime, proteine care intaresc sistemul imunitar.
- mierea este bogata in antioxidanti, care ajuta in prevenirea cancerului si a bolilor de inima, pe cand zaharul sta la baza multor boli cardiovasculare.
- consumul de zahar si dulciuri duc la formarea celulitei, insa mierea nu.
- gripa si tusea o puteti trata cu miere, insa zaharul nu are nici un efect.
Mierea nu poate fi comparata cu zaharul, mai documentati-va!
Buna! As dori sa stiu daca la medicina dentara se fac autopsii? Iti multumesc.
îmi pare rău dar nu am cunoştinţă în domeniul acesta.Te poţi uita însă peste comentariile de aici, este o discuţie despre asta! http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t113497-0.html
sau întreabă un medic dentist!:)
Multumesc!
Cu plăcere! Bunicul meu se ocupă cu albine, practic am crescut cu miere şi ştiu ce efecte are păcat că o folosesc cam rar!
Sall. Din punctul meu de vedere, nu. Nici vorba. Problema zaharului si a gingiei se refera la fiecare aliment. Problema se pune, ca si cantitate, si de regula spalatul danturii. Legat de miere, este printre cele mai sanatoase alimente. Consuma, merita!