| alexandrunaj a întrebat:

Daupa un accident vascular in care ai stat 2 saptamani in coma o sa ai sechele mentale permanente? Dupa 2 ani vei fi iar cel care ai fost din punct de vedere al judecatii sau ramai mai incet?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde de ce parte a creierului e afectata, de varsta pacientului samd.

Exista recuperari totale, exista persoane care raman doar cu sechele fizice samd

| Oana92 a răspuns:

Depinde de zona din creier afectata, de cat de repede s-a intervenit, de complicatii si alte boli, de varsta, de foarte multe lucruri.

| Răzvi4Deni a răspuns:

Depinde de gradul comei si de disfunctiilecreierului care au avut loc in timpul comei.
Bineinteles ca ramai cu sechele mentale, dar nu permanente!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Răzvi4Deni):

Bunica mea a facut, i-a mers bine apoi vreo saptamana si jumatate, iar dupa asta s-a agravat din ce in ce mai tare si a murit.

| untu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,nimeni nu supravietuieste dupa acel accident vascular cerebral! dupa ce isi revine dupa accident vascular, supravietuieste cu o luna-doua cu mintea schimbata si lipsita de judecata, se poarta ca un copil de 10 ani si dupa aceea a murit! Asa a patit si unchiul meu, avea 65 de ani!

| illusorythoughts a răspuns (pentru untu):

Se pot recupera! Exista cazuri de recuperare. Tot ce trebuie sa faca este sa se duca la spitalul special de recuperare.

| untu a răspuns (pentru illusorythoughts):

Chiar a fost acolo la spitalul de recuperare si medicii de acolo au facut tot posibilul sa poata fi salvat unchiul meu si sa faca recuperare, dar din pacate ca nu s-a putut supravietui! Imi pare foarte rau! crying

| illusorythoughts a răspuns:

In mod normal, persoana ar trebui sa se recupereze complet dupa o anumita perioada. Timpul de recuperare depinde de la individ la individ, insa este foarte posibil. Persoana se poate schimba, dar nu din cauza accidentului, ci mai mult din cauza socului cauzat de acesta.

| illusorythoughts a răspuns (pentru illusorythoughts):

Am gresit aici, nu era complet*. Recuperarea se face, dar nu complet. Este posibila recuperarea, fiind mai lenta sau mai rapida, cum am zis, de la individ la individ. Dar cum am spus, mai mult exista un soc...

| illusorythoughts a răspuns:

Depinde, desigur, si de cat de grava a fost accidentul vasculat. Se poate sa apara unul nou, sau, de asemenea, sa se raana cu o paralizie. Este nevoie de recuperare medicala.