| kiddoX a întrebat:

De 1 saptamana am si eu un furunc la ceafa, am fost la medicul de familie mai inainte si a confirmat problema. A spus ca este in faza finala, si mi-a dat oaxacilina.Problema este ca mai in stanga de furunc mi s-a format o galma sub piele, doctorita a spus ca este de la furunc. Furuncul este destul de mare iar in centru este galbui/gri. Mai exista vreun medicament sau ceva crema pe langa oxacilina care grabeste refacerea. Daca a trecut prin asa ceva cineva si i-a iesit o galma langa, sa imi spuna ce a facut. Doctorita a mai spus ca daca nu trece sa ma duc la chirurgie sa imi curete locul, nu vreau sa aud, abia am iesit din spital din cauza maselei. help straight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IMC90 a răspuns:

Daca ti-a dat oxacilina inseamna ca suspecteaza un eventual stafilococ auriu. Fa tratamentul macar 3 zile (daca nu da inapoi inseamna ca e rezistent la oxacilina).

Antibioterapia de rezerva este Vancomicina sau Rifampicina. Ele sunt medicamentele de elcteie pentru MRSA (stafilococul auriu rezistent la meticilina)

Deocamdata, poti incerca sa aplici local Baneocin.

| kiddoX explică (pentru IMC90):

Totusi nu inteleg de ce s-a format acea galma mai in stanga de furunc.

| IMC90 a răspuns (pentru kiddoX):

Cred ca e tot puroi si acolo, dar sub piele. bacteriile mai si ''migreaza'' ca sa folosesc o metafora.

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Foloseste unguentul Ihtiol, extern, grabeste colectarea puroiului si fistulizarea abcesului. Dupa ce se sparge, trebuie curatat puroiul foarte bine cu apa oxigenata si rivanol, si pansat steril.

| adina20042007 a răspuns:

Eu am avut 7 furuncuri si toate mi-au fost operate au fost foarte dureroase.Eu am folosit crema neagra(ichtiol)cred ca asa se numea era foarte benefica

| miki_4604 a răspuns:

Ia cordiceps, este un antibiotic natural, te va ajuta www.tiens-romania.ro

| JustInCase_1628 a răspuns:

Am trecut si eu prin asta si este destul de dureros, dar am scapat de fiecare data fara operatie. Incearca macar 3 zile la rand, sa mananci dimineata pe stomacul gol un sfert de cubulet de drojdie proaspata. O sa dea inapoi si nu mai ajungi la chirurg!

| kiddoX explică:

Se pare ca in dimineata asta a iesit putin puroi cu sange din furunc