anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De 2-3 zile vad niste puncte negre mici cand ma uit la ceva 2 secunde si ma intreb ce am si vad din ce in ce mai multe, cand ies afara mai dispar, deci ce am?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probabil e vorba de miodezopsii. Acestea sunt nişte puncte/pete/musculițe zburăoare/pânze de păianjen, pe care unii oameni le observă cu privirea pe ochi, dar nu le pot fixa cu vederea, ele plimbându-se pe globul ocular. Apar atât la vârstnici cât şi la tineri, şi oamenii le observă diferit. Din câte am citit, sunt inofensive în mare parte şi trebuie ignorate. Chiar eu am avut problema asta acum ceva timp, dar le-am ignorat. Ele arată un pericol atunci când ar apărea foarte multe dintr-o dată, indicând o rupere de retină - asta tot din ce am citit. Poți căuta şi tu pe google "miodezopsii" sau "pete negre în ochi" spre exemplu şi îți dă o grămadă de site-uri diferite la ambele variante de căutare. Chiar am căutat să văd.