| Yosefin a întrebat:

De 2 ani de zile imi apar gauri pe fata de la cosuri si puncte negre.

Nu imi dispar si se multiplica! Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

^ Du-te la dermatolog. Daca vrei sa risti pe pielea ta, sa-ti faci si mai rau sau sa aplici un tratament care nu da niciun rezultat, fa-te cu ulei de glezne de albine sau ce o sa se mai recomanda pe aici.
Multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este foarte important sa nu-ti " spargi" cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria si cosurile se vor inmulti, clar nu-ti doresti asta.

Acele cicatrici iti apar probabil pentru ca-ti spargi cosurile incorect ( aceasta actiune trebuie executata de o cosmeticiana priceputa ). O data ce s-a format cicatricea, orice produs cosmetic este ineficient. Exista tratamente care ajuta la ameliorarea acestora : peelinguri chimice, injectii de umplere ( fillere ), dermabraziune ( dermasweep, microdermoabraziune ), laser fractional, terapie pentru stimularea colagenului ( dermaroller sau dermapen ) - aceste tratamente au efect diferit de la o persoana la alta, in functie de profunzimea cicatricilor.

Trebuie sa ai si o alimentatie cat mai ok : fara snacks-uri, lapte ( eu am observat ca daca beau lapte a doua zi deja imi apar pustule ), cafea, sucuri accidulate sau cu zahar adaugat, carne de porc, conserve, ciocolata, prajeli etc si sa mananci cat mai multe fructe si legume.

Schimba cat mai des fata de perna, o noapte foloseste-o pe o parte, o noapte pe cealalta si dupa la spalat. Prosopul de fata trebuie schimbat des sau poti sa-ti iei prosoape de hartie, cele de la Clever sunt mai groase. ( le gasesti in bila )

Cura-ti bine tenul de doua ori pe zi, foloseste un gel de curatare bland care sa nu dezechilibreze bariera naturala a pielii. Gelul Bioderma Sensibio moussant este foarte bland cu tenul si poti sa-l folosesti si pe ochi fara nici-o problema. Poti incerca si gelul/spuma de curatare din gama balea med, se gasesc in DM si sunt mai ieftine decat dermatocosmeticele dar sunt formulate bine. Gasesti o lista aici : http://pasagera.ro/produse-cosmetice-ieftine-si-bune-balea.html

Eu am scapat de punctele negre folosing exfoliant chimic ( bha 2% ). Daca punctele negre sunt foarte mari iti recomand sa folosesti niste plasturi epntru puncte negre de la Beauty Formulas, ii gasesti in DM, uite aici un review cu poze dupa extractia lor :
http://dragonfly-accessories.blogspot.ro/......funda.html
La mine nu au avut efect acesti plasturi pentru ca punctele mele negre nu erau asa mari, daca te afli in aceiasi situatie iti recomand sa mergi la o cosmeticiana priceputa ca sa it scoata punctele negre. Dupa poti sa incepi tratamentul cu bha si punctele negre o sa se amelioreze in cateva luni si o sa apara mai putine.

Ca si tratament pentru cosuri iti recomand crema bioderma sensibium global sau ivatherm akne-syt, ambele fac cam acelasi lucru, in combinatie cu un exfoliant chimic ( bha ). Sunt cremele mele preferate pentru cosuri.

Eu folosesc Lotiune BHA 2% de la Paula's Choice de aproape un an si pot sa zic ca este dumnezeu pe pamant pentru mine. :)) Iti recomand sa o cumperi cand e reducere pe site de 15% ( am vazut ca asta e maximul de reducere la ei si il baga cand sunt tot felul de sarbatori gen Craciun/Paste / 1-8 Martie si alte ocazii de genul, aboneaza-te la newsletter ca sa fii la curent )

Este important sa-l introduci treptat in rutina tenului tau pentru a fi tolerat bine de ten. E posibil sa apara descuamarea tenului daca il aplici de la inceput zilnic pe ten. Aplica-l la inceput de doua ori pe saptamana, dupa de 3 ori si tot asa pana ajungi la aplicarea zilnica.
http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html

Acestea sunt beneficiile bha-ului :

- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte

| Aika十六 a răspuns:

Du-te la un dermatolog!