| Benn12 a întrebat:

De 2 zile incepe sa ma doare stomacul,dupa o masa mai putin sanatoasa (chipsuri,mici-din cauza lor am alergie, suc)
Si cred ca am gastrita.intrebarea este:
1.Cum pot sa scap de ea sau daca am macar gastrita.Stiu ca ceaiul ajuta, sau sa mananc bors.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Trafia a răspuns:

Nu sari direct la faptul ca ai gastrita. Aceea se formeaza in timp dar poate fi o posibilitate.
Remedii naturiste sunt o groaza dar cel mai bine este sa mergi la medc sa vezi exact despre ce e vorba.
Mancarea nesanatoasa nu e buna pentru organism si daca a inceput sa te doara burta e bine sa le eviti total macar o perioada. Manaca mancare fiarta, usoara la stomac.
Ca sa iti raspund ca lumea la intrebare:
Pentru a scapa de gastrita, in caz ca ai, e bine sa mergi la o consultatie dar sunt si urmatoarele remedii naturiste: Ceai de stomac sau de menta, dar nu consuma in exces, sa mamanci merisoare, legume si fructe, mancaruri fierte, multe proteine, odihneste-te mult si lasa mancarea nesanatoasa macar pentru ceva vreme. Renunta la elementele ce declanseaza gastrita: bauturi acidulate, cafea si suc de citrice, dulciuri, prajelile, condimentele iuti sau mancarurile picante. Bine inteles ca trebuie sa mai lasi si alcoolul si tigarile.
Ai grija happy

3 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ține regim. Adică fără condimente, prăjeli, chipsuri, sucuri o vreme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mănâncă fructe si legume, bea doar apa plata. Prăjeli, fast-food-uri, snacks-uri nici gând. Astea doar îți agravează situația.

Cunosc un băiat care mânca doar chipsuri si a ajuns de urgenta la spital. Excesul nu e bun! Fie că vorbim de apă, fie mâncare... Nu e bun! Trebuie sa mănânci moderat si numai atât cât îți pica bine.

Ai grija de tine!

Un control la medic e necesar.

Pa!

| Sindbad a răspuns:

Du-te la doctor. daca iti zice din prima ca ai gastrita o sa-ti si recomande medicatie si regim. Insa, mie pentru aceesi situatie, acum mult timp mi-a dat trimitere la endoscopie. Adica iti da sulfat de bariu (te cccai alb cateva zile din ce am inteles) si-ti baga pe gat un lantau sa-ti vada stomacul. Am refuzat. M-am luat dupa un prieten care mi-a recomandat: redigest inainte de masa si dicarbocalm dupa. Fericitul rezultat este ca mai traiesc si azi happy
Nu-ti pot recomanda sa faci exact la fel, eu mi-am asumat riscul sa fie altceva.
Dupa ce-ti trece criza este nevoie sa schimbi dieta si perspectiva asupra alimentatiei.
Ai mai putea incerca si argila (plafar) dizolvata in apa. Nu stiu in ce masura functioneaza in gastrita, nu am incercat-o atunci cand am avut criza.
Sa fii sanatos