| OanaG a întrebat:

De 2 zile mi-a aparut o basica pe partea stanga a limbii, bai nici nu pot sa vorbesc parca am limba legata laughing, cu ce sa ma dau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pengu a răspuns:

Ai putea sa pui glicerina boraxata (in cazul in care se formeaza o afta), dar cel mai bine mergi la farmacie si cei de acolo vor sti cu siguranta ce sa iti spuna sa iei ca sa treaca.
take care happy

8 răspunsuri:
| madalinutza a răspuns:

Bunabig grin cu albastru de metil

| # Soranna :x a răspuns:

Sigur ai facut o candidoza bucala! (era si de asteptat, dupa 2 saptamani de Doxicilina!).
Clateste gura dupa fiecare masa cu solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat la o cana cu apa), apoi pune pe limba cateva picaturi din solutia pa care o voi prescrie mai jos, si plimbale prin gura 1-2 minute, apoi scuipa! Timp de o ora dupa aceasta manevra nu mananci si nu bei nimic!
Rp/ Borax 2, 5 g
Anestezina 1 g
Glicerina ad 100g
DS badijonaj bucal dupa mese
sau cere din farmacie glicerina boraxata gata preparata.
Succes!

Fundita?:*

| Stefanaaa a răspuns:

E o puschea laughing.

| Andrada_5061 a răspuns:

Si mie tot imi apar chestii din astea si le las in 1 zi max 2 iti trec! M`am dat odata cu ceva...nu era bun la gust si mi-au mai aparut 2 si de atunci le las si imi trrec singure

winking

| 4ndreea a răspuns:

Pai probabil ai mancat ceva prea sarat...stai linistita o sa treaca singura :*

| alee19 a răspuns:

Date cu putin propolis care se gaseste pe piata, si in cateva ore iti trecetongue

| Mikeila_2487 a răspuns:

Daca vrei sa scapi de basica trebuie sa procedezi asa:trebuie sa iti pregatesti un vas mic si gol apoi trebuie sa cumperi un ac steril. Dupa ce a obtinut lucrurile acestea scoti limba din gura pui vasul sub gura apoi iei acul si iti intepi basica, fiind piele moarta pe basica intepatura nu te va durea de loc. Daca vrei du-te la doctor dar iti zic si eu din propria exprtienta acolo te va durea. Bafta. fundita

| alexis20 a răspuns:

Nu lasa sa treaca singura ca dupa o sa creasca si mai mare spargeo cad iese