| DeCeMaiContează a întrebat:

De 3 saptamani nu pot stranuta! Sa va explic care cred eu ca ar putea fi cauza: acum 3 saptamani mi-a venit sa stranut si dintr-o data am alergat iar atunci mi-a trecut senzatia. Sunt cam ingrijorat sincer sa fiu deoarece am inteles ca daca nu stranuti ti se poate sparge un vas de sange. Este grav ce patesc eu in momentul de fata? Adica mie imi vine sa stranut dar cand sunt pe cale sa o fac imi trece brusc. Am incercat sa ma uit la soare, sa-mi gadil nasul dar nimic... am sa incerc si faza cu piperul, dar mi-e ca se intampla la fel... Oare nu pot stranuta din cauza ca am inceput atunci sa alerg? Mai bine nu faceam asta, chiar nu stiu ce a fost in mintea mea...
Va rog sa fiti seriosi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lazanu_Cristina_1966 a răspuns:

Si eu am patit de cateva ori sa simt ca voi starnuta si in ultima clipa sa vad ca nu... Stiu ca ramane o senzatie frustranta dupa asa ceva. Dar crede-ma, o sa iti revii si o sa stranuti bine mersi. Eu de cate ori umblu cu piper si fac mancare, trag un stranutat din cauza pulberii care ajunge si in nas. Daca ti-e dor de un stranut pe cinste, trage putin piper. Organismul nu e atat de prost ca daca nu a stranutat sa nu se descurce altfel, eventual tot cu un stranutat mai tarziu, cand te mai relaxezi si uiti.

| DeCeMaiContează explică (pentru Lazanu_Cristina_1966):

Multumesc mult pentru raspuns! Insa daca sa zicem ca nici de aceasta data nu reusesc, este nevoie sa merg la medic?

| Lazanu_Cristina_1966 a răspuns (pentru DeCeMaiContează):

Eu nu cred ca e nevoie de medic. Stranutul este legat de muschiul diagragmei. Daca faci niste miscare asta o sa antreneze muschiul care momentan pare ca e amortit, asta il va resuscita si va elibera si serotonina, care te va relaxa. Posibil ca alergarea aia de atunci sa fi dereglat diafragma, sau sa fi realizat prin hiperventilatie exact ce se pregatea sa realizeze stranutul. Imposibil sa nu iti revii. Nu esti singura persoana care in mod repetat simte ca ar stranuta si nu iese, si nu moare nimeni. Se va regla treaba singura.

3 răspunsuri:
| Alexandralinda a răspuns:

Buna. A trecut mult timp de la postarea ta dar totusi te intreb...ai reusit pana la urma sa stranuti? Trec si eu prin asta si nu stiu la ce medic sa meeg sau ce s afac. Multumesc!