| anonim55555555555 a întrebat:

De aproape 2 luni nu mi-a venit ciclu. am facut si test de sarcina si arata o liniuta-. am fost si la ginecolog pentru ecograf dar nu pentru a vedea daca-s insarcinata pentru alt ceva dar daca eram eu zic ca se vedea. intrebarea este de ce imi intarzie ciclu? eu de un timp nu mai pap paine, prajeli etc tin un fel de dieta poate fi de la asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Examenul ecografic este ideal sa fi efectuat între 6 și 8 săptămâni de la ultima menstruație. În acest moment se pot evidenția toate elementele caracteristice sarcinii de început.Sacul gestațional este primul element al sarcinii care apare sub forma unei formațiuni rotunde de culoare neagră în interiorul cavității uterine. Este vizibil începând de la un diametru de 2 – 3 mm, ceea ce corespunde unei sarcini de aproape 5 săptămâni. Embrionul apare sub forma unei îngroșări pe marginea veziculei viteline și poate fi depistat ca o structură de sine stătătoare cu o lungime de 2 – 3 mm, dar numai daca are varsta de 5-6 săptămâni.In cazul unei sarcini de 7-8 saptamani dejase formeaza embrionul uman care este imposibil sa treaca neobservat.Deci o eventuala sarcina s-ar fi observat indiscutabil.De asemenea alimentatia nu influenteaza menstruatie deoarece acest fenomen este de natura hormonala.Lipsa menstruatiei in cazul tau se datoreaza unei severe dereglari endocrin-hormonale. Pentru linistea ta cel mai sigur mod de a afla existenta sau lipsa unei sarcini este testul de determinare a hormonului hCG printr-o analiza de sange efectuata intr-un laborator de analize medicale. Multa sanatate.