Sunt mai multe cauze. Durerile in acea zona pot fi sau nu de la ovare. Se mai intampla ca unele fete/femei sa aiba aceste simptome in ziua ovulatiei (cam in ziua 14 a ciclului menstrual). La apendicita, este specifica o durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului (deci fara un consult de specialitate nu se poate stii exact).
Sunt prea multe cauze ale durerilor in zona abdominala ca sa ne putem da cu presupusul.
Daca durerea nu cedeaza, poti merge in seara asta la un spital (la camera de garda) sa te vada un medic, pentru a sta linistita.
Sanatate.
Se poate si din motivele enumerate de tine, ori daca nu ai iesit astazi cu scaunul afara.
Vremea a inceput sa se raceasca si ar trebui sa te imbraci mult mai gros. Sa renunti la dresul subtire, la bluzele mult prea scurte care nu reusesc sa-ti acopere burta si sa te gandesti ca daca nu te proteji poti sa racesti destul de repede la ovare si nu numai.
Vremea a inceput sa se raceasca si ar trebui sa te imbraci mult mai gros. Sa renunti la dresul subtire, la bluzele mult prea scurte care nu reusesc sa-ti acopere burta si sa te gandesti ca daca nu te proteji poti sa racesti destul de repede la ovare si nu numai.
Poate ca vrei sa fii la moda, barbatii sa intoarca privirea dupa tine pe strada dar in acelasi timp trebuie sa intelegi si la ce riscuri de expui.
Foarte des auzi de racitul la ovare, aceasta raceala poarta numele de anexita. Daca racesti, foarte greu reusesti sa scapi de ea. Asa ca cel mai bine este sa incerci sa previi decat sa stai sa tratezi la nesfarsit si sa devii mult mai sensibila.
Ce este anexita?
Anexita, raceala la ovareAnexita este o inflamatie a ovarelor si a trompelor. Este din ce in ce mai raspandita si foarte multe femei sufera de anexita(aproximativ 4 femei din 5).
Cele mai frecvente simptome ale anexitei:
- dureri in zona abdomenului
- secretii vaginale
- senzatii de usturime sau arsuri
- febra
- stari de voma
Exista posbilitatea sa apara si dereglari menstruale.
De ce apare?
Poti face anexita daca stai mult timp in frig sau poate sa apara in urma contactului sexual. Daca in spatele anexitei se afla o infectie este necesar si ca partenerul tau sa urmeze un tratament pentru a evita reinfectarea.
Cum se vindeca?
De principiu este recomandat repausul si administrarea de antibiotice. Nu lua antibiotice fara sfatul medicului. De fapt, acesta este primul pas pe care trebuie sa-l faci: o vizita la medicul ginecolog. Acesta ii poate da seama cu usurinta daca ai vreo problema.
Nu este o afectiune de trecut cu vederea pentru ca in timp poate sa cauzeze infertilitatea sau sa fie cauza unei sarcini extrauterine. In mod sigur iti doresti sa ai copii si sa-ti mentii si sanatatea.
Tine cont si de urmatoarele sfaturi:
- evita fustele scurte in aceasta perioada sau hainele necorespunatoare
- poarta dresuri groase
- evita sa mergi desculta pe gresie
- daca ai un partener nou este de preferat sa folosesti prezervativul ca mijloc contraceptiv
- orice semnal de alarma privind sanatatea ovarelor tale ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te trimita cat mai repede cu putinta la medicul ginecolog
Urmeaza tratamentul conform indicatiilor medicului, protejeaza-te si astfel anexita nu va recidiva.
Ai mai multa grija de tine, mai ales acum in perioada rece.