| RoxAnana a întrebat:

De azi-dimineata mi s-a infundat urechea dar nu stiu insa de la ce...sa-mi fi bagat betisorul de ureche prea adanc? exista vreun pericol? de orl nu poate fi vb acum pentru ca nu am timp sa ajung. ce as putea face? (mentionez ca aud dar f infundat si ma simt de parca as avea un dop de ureche.) multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yrakianu a răspuns:

In afara de "tratamentele" propuse de cei de deasupra mea,mai exista posibilitatea ca tu sa fi facut otita,se poate face de la statul in curent si multe alte cauze,asadar sfatul meu ar fi sa mergi la un medic ORL-ist care sa iti poata spuna cu exactitate ce ai patit,otita poate da in complicatii destul de urate,asa ca mai bine sa fii preventiva, nu iti faci timp pentru doctor, nu iti faci timp pentru sanatatea ta

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună
Posibil să fii răcită.
Nu introduci nimic în ureche, poți traumatiza timpanul.
Dacă nu ești alergică la Paracetamol, 1-3 tablete pe zi și vezi cum te simți după 24 de ore, dacă nu este nicio ameliorare, mergi la un medic de familie, de școală, etc.
Sănătate.
Pa, pa.

| Haruka a răspuns:

Buna seara.Te sfatuiesc sa mergi si sa cumpari de la farmacie picaturi pentru urechi, citeste cu atentie prescriptia, adica cam 2-3 picaturi in fiecare ureche de 2-3 ori pe zi. Am fost si eu in situatia ta, dar s-a rezolvat. Nu-ti face griji, iar daca problema persista mai mult du-te la un control. O seara buna.

| Haruka a răspuns:

Buna seara.Te sfatuiesc sa mergi si sa cumpari de la farmacie picaturi pentru urechi, citeste cu atentie prescriptia, adica cam 2-3 picaturi in fiecare ureche de 2-3 ori pe zi. Am fost si eu in situatia ta, dar s-a rezolvat. Nu-ti face griji, iar daca problema persista mai mult du-te la un control.P.S.: Nu mai folosii betisoare de ureche, deoarece acea vata care este pe bat, in momentul in care te cureti [in urechi] se desprind din ea firisoare subtiri de vata si nu e sanatos pentru urechi, e indicat ca atunci cand te curenti sa folosesti coltul de la un prosop. O seara buna.

| MariaFlorea a răspuns:

Se mai intampla chestii de astea. deseori din cauza presiunii aeruluihappy