La genunchi se afla un tesut cartilaginos numit sfârc, care are rolul sa faca legatura dintre osul femur si celelalte doua Tibia si Fibula.si de asemenea permite articularea mobila a acestor oase. Sfârcul acesta se roade daca genunchii sunt fortati si daca ei suporta un efort mult prea mare pentru ei.Desigur sunt oameni diferiti. Unii nu simt durere cind au practicat karate, altii, de pilda cum esti tu, simt.Cind acest sfârc se roade, apar dureri de genunchi, si sunt foarte insuportabile citeodata. Cel mai bine ar fi sa intrerupi asa gen de sport, ca sa nu ajungi in starea in care sati tremure picioarele din cauza asta.Fii atent.Iti urez bafta.
Eu am facut mai bine de 4 ani si nu am avut probleme cu genunchii.
Poate fi din cauza pozitiilor incorecte.
Sall. Daca lovesti des Hiza, este normal sa te doara genunchiul. In Artele Martiale, tot cea ce este MMA, este normal sa ai tot felul de dureri. Daca ai ajuns, sa faceti Kumite, atunci se vede cel mai bine punctele slaba ale corpului tau. La tine sunt doua posibilitati: Unu: Nu este lucrat destul de bine genunchiul, si doi: Se pare ca te-ai accidentat. In farmacii gasesti tot felul de unguente pentru dureri, in special pentru lovituri. Nu poate nimeni sa-ti spuna daca este grav sau nu. Daca durerea va persista va trebui sa consulti un medic ortoped. In AM asa se spune: Multi se inscriu, putini sunt chemati, si doi: Primul lucru in AM trebuie sa inveti sa iei bataie. Daca vei suporta, vei putea merge mai departe. Te rog sa nu te superi pe mine, sau sa interpretezi gresit. Oss!
Si eu am practicat karate 2 ani, dar nu imi amintesc sa ma fi durut genunchii, poate sunt doar niste febre musculare, dar nu stiu sigur... un doctor iti explica sigur mai bine.
Eu am facut 2 ani de karate pe mine ma durea capul daca imi luam 2 picoare de la adversar in rest nu m-a durut nimic.