| KriSt3n a întrebat:

De cand am inceput clasa a9a [anul acesta],am citit o compunere si imi era teama sa nu ma incurc,aveam emotii intr-un fel si ma apucat tremuratul,iar de atunci la orice emotie tremur,inainte nu mi se intampla asa,cand aveam emotii.pur si simplu imi batea inima,ma inroseam,dar doar atat. Acum, mai nou, si tremur. Ce as putea face? [fara psiholog] stiu ca e pe sistem nervos, dar cum as putea scapa de tremuratul asta prostesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Da, tremuratul nu este de la vreo boala sau ceva, este de la tine, de la mintea ta, de la parerile tale.
Atunci cand tu citesti o compunere, sau faci ceva, care te emotioneaza, ceva care face lumea din jurul tau sa te priveasca tremuri din cauza ca-ti pasa de ceea ce crede lumea, si iti este frica sa nu capete o parere rea despre tine.
Tot ce trebuie sa faci (Am facut-o sa sune usor, dar este destul de greu), este sa te "autoeduci" astfel incat sa nu-ti mai pese atat de mult de parerea celor din jurul tau, ci doar de parerea unui anume om.
De exemplu, tu nu ai facut compunerea pentru colegi, insa iti este frica de ce ar putea spune profesorul care te poate face de ras.
Asta este problema ta, si trebuie s-o rezolvi. Nu citii compunerea pentru clasa, citeste pentru profesor.
Daca-ti spune ca nu este bine, fi atenta doar la el, nu trebuie sa te intereseze ceilalti, tu pentru el faci compunerea si pentru tine nu pentru clasa.

| lorysa a răspuns (pentru MenInShadow):

Cam asa e...sad

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Tremuri fiindca te temi de ce vor crede cei din jur.incearca sa iei o atitudine sigura pe tine si frica va disparea, iti spun din experienta

| Céline7 a răspuns:

Incearca sa te controlezi pe sine happy

| Loora a răspuns:

Din cauza ca te framanti mereu inainte sa faci ceva. Incearca sa fi mai relaxat si mai sigur pe tine in tot ceea ce faci. Gandeste pozitiv. Controleaza-tehappy! Orice problema are si o rezolvare. Cu timpul vei trece peste astawinking