Prefer ceaiurile acrișoare. Îmi place ceaiul de lămâie de la Lipton (necombinat cu alte fructe), ceaiul de ghimbir (necombinat, dar poate să fie și în amestec cu lămâie verde).
De asemenea, îmi place mult și ceaiul de mentă. După ce-l prepar, eu mai adaug și câțiva stropi de esență de rom. Îmi place și ceaiul de tei, dacă adaug o feliuță de lămâie...
Fructe de padure, zmeura sau macese de la Fares. (sau de la alte firme, dar sa fie FARA coloranti si arome sintetice (identic naturale))
Sa ne intelegem: daca vorbim de ceaiuri din plante medicinale, citeste mai sus, colegi au acoperit subiectul. Daca vorbim de ceaiul "adevarat", din frunzele uscate ale plantei de ceai atunci discutia este lunga si complicata. Totul tine de preferinte personale, "gustos si bun" fiind o expresie relativa. Mie personal imi plac ceaiul Darjeeling, ceaiul negru rusesc si, din cand in cand, cel aromatizat cu iasomie. Si inca unul, care nu este tocmai ceai, Kombucha - un ceai japonez facut din alge, putin sarat.
Ceaiul de ghimbir are foarte multe proprietatii printre cele mai importante sunt:este un foarte bun diuretic, intareste sistemul imunitar, combate infectiile respiratorii.