Pe maini de fiecare data dupa ce folosesti toiletteu
Pe dinti e consiliat dupa fiecare masa
Dus de 2 ori, baie nu fac de 3 ani dar dus si 1 sau 2, ca trebuie zilnic asta e sigur
De cate ori este nevoie. De cate ori te-ai murdarit si depinde, ca pe maini trebuie sa te speli de cate ori ai fost la baie, pe dinti este indicat de minim 3 ori pe zi etc. Vrei mai detaliat?
Pe maini. cat mai des..pe dinti de 2-3 ori...iar dus. poti sa faci de cate ori ai nevoie. adica o data e obligatoriu... apoi daca transpiri ..sau mergi la plaja/piscina. sau altele.
Din cate stiu este indicat sa te speli o data, insa nu chiar in fiecare zi. Chestia cu fiecare zi este o regula impusa de societate, de asa zisa igiena, insa nu este chiar ok sa-ti supui organismul la schimbari de temperatura, si asta face apa. Organismul este mai protejat in momentul in care nu exagerezi. Un exemplu bun sunt ciobanii - ei se spala foarte rar, insa sunt mai sanatosi decat majoritatea celor ce traiesc chiar in mediul rural.
E bine să speli mânile dimineața, amiaza și seara, corpul dimineața și seara.
Pe maini trebuie sa te speli mai mereu nu neaparat cand ai folosit toaleta, cand vi de la calculator deoarece tastatura este cel mai plin lucru din casa ta cu microbi iti spun sa te speli zilnic pentru ca nu iti vreau ce mi s-a intamplat mie am fost gasit cu niste paraziti intestinali si evident ce-a urmat a fost o durere insuportabilade abdomen, stari de voma, greata, constipatie si bine ca i-am descoperit acum dintr-un test facut asa ca voiam eu ca dacanu aflam cine stie ce se putea intampla.Pe dinti trebuie sa te speli pe dinti de 3 ori pe zi dupa fiecare masa si mereu dupa ce mananci ceva dulce.Cariile pot dezvolta microbii ce merg spre inima mai exact pe peretele inimii si pot produce infarct sau miocardita.Baia sau dusul se face atunci cand vii de undeva si seara si un dus dimineata. Funda?
Pe corp o data, pe fata de doua ori, pe dinti de trei ori, pe maini de fiecare data dupa ce ai fost la baie si inainte sa mananci si cand vii de afara.
DeeDee817 întreabă: