| AlexValentinn a întrebat:

De cateva zile a inceput sa-mi bata inima ciudat. Si nu ma refer la tahicardie, adica ritm accelerat. Ca sa va explic, inima sa zic ca bate odata pe secunda. Mie cateodata se intampla sa ia o pauza de 2 secunde si dupa cele 2 secunde bate mai puternic ca sa recupereze si bataia pierduta. Ce inseamna asta, voi ati patit asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Se numesc extrasistole,palpitatii si pot fi si din cauza oboselii,stresului,energizantelor, Colei, cofeinei etc.
Fa-ti o electrocardiograma ca sa fii tu linistit,ca nu ai nimic.
In general multa lume are asa ceva,dar se accentueaza la oboseala, stres si ce am zis mai sus.
Dar nu e normal sa fie extrem de dese.
Consulta un doctor cardiolog si fa-ti o electrocardiograma la el.Pentru linistea ta.
Si eu am patit asa si cica inima e sanatoasa, asta in 2019.

| nicu991 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

De asemenea pot fi date de efectele adverse consumului unor medicamente.

| Dana2103 a răspuns:

Sunt aritmii. Apar cand stai tu sa constientizezi.

| Feri5 a răspuns:

Este o aritmie care se produce atunci când inima bate de obicei normal, dar după ia o pauza de 1, 5 - 3 secunde, bătând apoi mai tare, ca și cum ar recupera din bătăi.
Aritmiile se produc atunci când impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu funcționează in mod corespunzător, astfel ca inima bate ori prea rapid, ori prea încet, ori neregulat. Aritmiile cardiace se pot simți adesea ca o accelerare a bătăilor inimii și pot fi inofensive. Totuși, unele aritmii pot provoca simptome supărătoare, care pot pune viața in pericol.

SIMPTOME
- senzație de tremur in zona toracică
- accelerarea bătăilor inimii (tahicardie)
- încetinirea bătăilor inimii (bradicardie)
- angina pectorala (durere puternica in piept care provoacă un infarct miocardic)
- dispnee
- amețeala sau vertiji
- transpirație
- leșin sau aproape leșin

Aritmiile se clasifica in:

- Tahicardie - ritmul cardiac are un număr de bătăi mai mare decât cel normal, adică mai mare de 100 de bătăi pe minut (ritmul normal este cuprins între 60 - 100 bătăi/min)

- Bradicardie - ritmul cardiac este scăzut adică sub 60 de bătăi/min.

Atenție! In timpul unor exerciții fizice este normal ca inima sa-și accelereze ritmul, deoarece aceasta pompează mai mult sânge bogat in oxigen către țesuturi. Dacă nu faci efort și bătăile inimii sunt accelerate, atunci aceasta este o tahicardie.

Simptomele unei tahicardii sunt:
- Dureri in piept
- Palpitații (ritm neregulat și senzația de fâlfâit la nivelul pieptului atunci când respiri adânc)
- Amețeala

Tahicardia care nu este trata ca lumea sau dacă știi ca ai tahicardie și nu te tratezi, bolile cele mai grave de care te vei lovi sunt:
- AVC (accident vascular cerebral)
- Stop cardiorespirator
- Infarct miocardic acut sau cronic

Tratamente

Cardioversia - este o soluție de moment, care presupune aplicarea unui șoc electric la nivelul inimii, cu un defibrilator, pentru a restabili pulsul normal.

Ablația - medicul introduce catetere prin artere, pentru a ajunge la zona inimii unde are loc tulburarea de ritm cardiac și folosește energie de radiofrecvență pentru a distruge regiunea afectată. Aceasta nu va mai funcționa și astfel nu va mai produce aritmie.

Pacemaker - un mic dispozitiv este inserat sub piele, deasupra inimii și va produce mici șocuri electrice atunci când va detecta un puls anormal.

Defibrilator implantabil - dacă afecțiunea pune în pericol viața pacientului, medicul va recomanda implantarea unui mic defibrilator. Acest dispozitiv va monitoriza constant activitatea inimii și va emite șocuri electrice imediat ce va detecta o aritmie.

Operație pe cord deschis - această intervenție este folosită doar în cele mai grave cazuri.

Proceduri de diagnostic


Electrocardiograma (EKG) - investigație care redă printr-un grafic impulsurile electrice generate de inimă.

Holterul EKG- cu ajutorul unui dispozitiv portabil, inima pacientului va fi monitorizată constant timp de 24 de ore. În acest fel, medicul poate observa o aritmie care nu a fost înregistrată la electrocardiogramă, pentru că afecțiunea nu se manifestă permanent.

Test EKG de stres - activitatea inimii va fi monitorizată în timp ce pacientul face un efort fizic intens (aleargă pe bandă).

Ecografia cardiacă - poate ajuta la identificarea unor zone ale inimii care nu funcționează normal, la depistarea unor malformații sau probleme la nivelul mușchiului cardiac.

RMN sau tomografie - cu ajutorul acestor investigații medicul poate observa în detaliu structurile inimii și circulația sângelui.

Coronarografie - medicul va introduce o substanță de contrast în artere, prin intermediul unui cateter, pentru a vedea eventuale blocaje sau anomalii ale vaselor de sânge.
Sper ca v-am ajutat!
Toate cele bune!