| Iulianb135567 a întrebat:

De câteva zile îmi pocnește picioru stâng din sold nu ma doare nu am nici o problema doar ca pocneste.
Pocnituri o simt doar dacă pun mana în acea zona
Nu vreau sa se ajungă la operație vreau un răspuns rapid
Am 1, 82 75kg 15 ani (cu o zi înainte am alergat)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Daca pocniturile nu sunt insotite de durere, tumefactie, inrosire, deformare NU este cazul sa te ingrijorezi!---este un zgomot articular produs de tesutul moale(ligamente, tendoane, cartilagiu) de la nivelul articulatiei.

| Iulianb135567 explică (pentru alessia5158):

Si va trece de la sine?

Va trece de la sine?

| alessia5158 a răspuns (pentru Iulianb135567):

Raman,dar nu trebuiesc privite cu ingrijorare pana ce vor apare si alte simptome ( una sau mai multe ) cum este: durerea, umflarea, inrosirea, deformarea articulatiei.

Remediu?

| alessia5158 a răspuns (pentru Iulianb135567):

Pentru zgomotele articulare fara implicatie patologica nu este necesara medicatie si nici suplimentii nutritivi de tipul cartilajului de rechin.

| anonimg a răspuns:

Atunci când articulatiile (de la degete, mâini, picioare) încep sa trosnească, este semn ca avem lipsa de magneziu. Vizita la medicul de familie iti va confirma asta.
Pana atunci sunt recomandate exercitiile fizice ca si încălzire înainte de orice antrenament. Muschii si articulatiile trebuiesc încălzite înainte de orice efort. Mie îmi trosneau genunchii când ii indoiam. Mai aveam si obiceiul de a-mi trosni degetele de la mâini; dar m-am lăsat de asta.