| creata a întrebat:

DE CATEVA ZILE MA DOARE IN PARTEA STANGA, SI IMI DA UN JUNGHI SI LA PICIORUL STANG. PUTETI SA-MI SPUNETI DE CE OARE AM DUREAREA ASTA? EU AM FOST LA GINECOLOG SI MI-A SPUS K AM UN CHIST LA OVARUL STANG, SI MI-A DAT ANTICONCEPTIONALE YASMIN, OARE NUSI FACE EFECT PASTILELE, AM DUREREA DE LA CHIST? VA ROG SAMI RASPUNDETI LA INTREBARE.VA MULTUMESC

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Daca este de la ovar, durerea poate rezona in picior..., desi..., pana la urma tot la medic poti afla tu ce si cum!
De la distanta, nimeni nu te poate diagnostica corect, avand doar aceste simptome!

14 răspunsuri:
| Ben. a răspuns:

Durerea de la picior poate fi din cauza unei vertebre care preseaza un nerv de la coloana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Încearcă și un calmant: algocalmin (fiolă) o dată pe zi.
Consultă și un medic internist.
Sănătate.
Pa, pa.

assiris
| assiris a răspuns:

Parerea mea este sa mergi la medic, sa-ti rezolvi problema cu chistul caci e mai importanta decit sexul, lasa ca recuperezi tu dupa ce te faci sanatoasa.

mariana
| mariana a răspuns:

Draga mea chistul ovarian poate sa aiba aderente si poate sa produca si dureri in burta care pot sa se reflecte si in picior. Depinde care este marimea acestui chist si daca ti-a fost indicata ori nu o interventie chirurgicala pentru a-l indeparta. Din cate am inteles din intrebarea ta, medicul ginicolog ti-a prescis sa folosesti anticonceptionale pentru a influienta chistul, eventual sa se resoarba, ori sa fie redus in volum.
Eu am avut un asemenea diagnostic la ovarul drept si initial medicul ginicolog mi-a prescis un tratament de lunga durata cu ampicilina timp de 10 zile (pe care l-am urmat cca 6 luni), care se administra incepand cu prima zi a ciclului menstrual. Acest tratament a avurt efect, pentru ca nu s-a mai dezvoltat chistul o perioada insa dupa cca 5 ani a trebuit sa fiu operata, dar m-am prezentat, de doua ori pe an, la ginicolog pentru a evalua starea acestui chist.
Trebuie sa consulti si un alt ginicolog pentru a vedea ce tip de tratament iti prescrie, pentru ca daca ai o varsta tanara, este foarte important ca sa se faca interventia chirurgicala cat mai tarziu, pentru a nu avea o eventuala menopauza chrurgicala dupa extirparea ovarului bolnav.
Nu trebuie sa te sperii pentru ca, acest tip de chisturi este benign si nu poate produce nici un fel de alte necazuri ulterioare. Urmeaza indicatiile medicului si atunci va fi cel mai bine pentru tine.
Ai grija sa nu faci bai prea fierbinti si nici eforturi fizice prea marir( ridicari de greutati ), pentru ca nu sunt indicate.
Iti doresc multa sanatate si nu te speria, pentru ca nu sunt motive deosebite, de acest tip de afectiuni, sunt lovite chiar fete, care nici nu au inceput viata sexuala, ori chiar copii si prin tratament chiar daca el este chirurgical se rezolva fara probleme ulterioare.

| mioara a răspuns:

Poate te doare de la altceva o anexita sau du-te la un alt doctor

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E posibil sa fie de chistul ovarian, mai ales daca esti premesntrual. Poate fi si o intindere musculara sau a unor tendoane sau poate fi de la rinichi. Ia un antispastic de tip Nospa si daca nu te simti mai bine, luni mergi la medicul de familie.

| yadora a răspuns:

DA, durerea iradiaza spre picior, ea fiind nelocalizata in dreptul ovarului.Totusi pentru un chist ovarian nu e de ajuns doar anticonceptionalele, deoarece chistul poate avea dimensiuni mult mai mari si nu se resoarbe fara un tratament mai puternic. Trebuie sa iei in primul rand un antibiotic, un antiinflamator, un calmant, seara poti pune o compresa cu spirt cald in dreptul ovarului si sa te bagi intr-o patura la caldura.

auran
| auran a răspuns:

Poate iradia durea si pe picior sau chiar in zona lombara dar, eu cred ca ar fi trebuit sa-ti dea un antibiotic in primul rand nu anticonceptionale!
mergi la un alt medic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, sunt si eu in aceeasi situatie ca si tine. ma doare in partea stanga jos, si se lasa pe picior. Em am niste probleme cu acel picior, dar de atatia ani stiu cum este sa te doara piciorul sau nu, si acum ma doare piciorul altfel. Durerea din stanga este groaznica...Am fost la medic, mai schiopatam, mi-a dat de trei ori tratament si parca mi-a disparut, mi-a zis ca pot face si bebe... dupa care m-am dus la un control genicologic de rutina, la alt medic ca aveam o alergie si de unde ca s-ar putea si alergia sa o am de la anexita, si plus ca mai aveam si vaginita si din greseala o rana pe col fffoarte mare, din care mi-a ramas doar peretii aproape, iar pentru un bebe sa mai astept sa vedem cum decurg lucrurile...
acma fac tratament, de o luna nu vad nici o schimbare, ma doare uneori groaznic, azi trebuie s amerg la control sa vad cum decurge tratamentul...
sanatate si tie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine-nteles ca da
si poate fi si o anexita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai si mie mia recomandat si cred ca e bine

| dori a răspuns:

Da stiu si eu am acelasi situatie oare este de chist? in fine nici unul nu ne da un sfat numai sa mergi la doctor;(((

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca sunt bune anticonceptionalele YASMIN. au fost cazuri de gravitate a pacientelor. sunt foarte periculoase aceste anticonceptionale. sunt tare periculoasecrying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, am fost si eu in aceeasi situatie ca tine aveam un chist ovarian stang, ma durea piciorul ingrozitor uneori chiar nu puteam sa-l pun pe pamant, am fost la medic si mi-a prescris antibiotice puternice sa le i-au cam o luna cu pauza intre ele.Si bucurie in timpul tratamentului am ramas insarcinata am suspendat medicamentele bineinteles pentru a nu dauna fatului si am mers la medic sa vad daca este totul ok, i-am spus medicului ca eu am si un chist ovarian stang in timp ce vedea bebitul s-a uitat sa vada daca aveam vreun chist si spre bucuria mea a zis ca sa absorbit si de atunci nu mai am probleme slava domnului.si as vrea sa mai adaug ca si medicul recomanda sa ramai insarcinata in functie bineinteles de gravitatea problemei deci bafta si ai grija de tine.insanatosire grabnica.