anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

De câteva zile, mă tot doare cerul gurii şi e foarte roşu, de câteva ori mi-a sângerat. Care să fie cauza şi ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| michelia a răspuns:

Ti-am vazut citeva raspunsuri de pina acum si am observat ca reactionezi cu calm si seriozitate. In spiritul " portretului" happy cred ca luni o sa mergi la medic.
Pina atunci, incearca sa faci o gargara cu ceai caldut ( nu fierbinte!) de musetel si galbenele.
N-o sa-ti treaca daca ti-ar trebui antibiotic, dar macar se mai calmeaza iritatia.

43 răspunsuri:
| mandaa a răspuns:

Uite:
Faringita streptococica
Faringita streptococica este cea mai cunoscuta infectie streptococica de grup A. Desi poate aparea la orice varsta si in orice perioada a anului, cel mai frecvent afecteaza copiii de varsta scolara in perioada iernii sau primaverii.

Simptomele cele mai frecvente includ:
- gat rosu, umflat, foarte dureros
- marirea in dimensiuni si sensibilitatea la palpare a ganglionilor gatului
- amigdale incarcate cu depozite albicioase
- pete de culoare rosu inchis pe palatul moale al cavitatii bucale (cerul gurii)

Faringita este extrem de contagioasa printre copii, deoarece ei sunt in contact direct unul cu celalalt. In plus, ei nu au rezistenta la multe microorganisme, cum au de exemplu adultii.

| skipper0 a răspuns:

Ai auzit de medic? de ce astepti ca niste necunoscuti sa-ti raspunda la niste intrebari? PATETIC!

| KristalPop a răspuns (pentru skipper0):

Patetic pentru tine, frate. Eu nu făceam altceva decât să cer un sfat, pocitule şi înainte să comentezi la întrebările mele mai uită-te că am precizat de "doctor", ţi-a dat Dumnezeu ochi şi minte. Foloseştei în p**** mă-tii! Nu te mai lua de mine fără motiv. Pfu! Cretinule!

| UniQue_DeEa_1986 a răspuns:

O gargara cu apa si sare de lamaie pentru oprirea sangerarii

| AndraStar a răspuns:

Du-te la doctor.